VUČIĆ O PRESUDI RATKU MLADIĆU: Teška situacija za srpski narod!

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije izjavio je da će 8. juna biti teška situacija za srpski narod, jer će biti izrečena pravosnažna presuda Ratku Mladiću. Istog dana održava se i redovna sjednica Savjeta bezbijednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će biti predstavljen izvještaj o radu Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Haagu.

U razmaku od nekoliko sati bit će presuda Mladiću, te izvještaj u kojem se očekuje kritika rukovodstva Srbije zbog nepostupanja po obavezujućem nalogu za izručenje bivših poslanika Srpske radikalne stranke Petra Jojića i Vjerice Radete, kazao je Vučić.

Aleksandar Vučić je naveo da postoji i jedan tehnički problem u vezi sa sjednicom SB UN-a. Glavni tužilac i predsjednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove UN-a, Serge Brammertz i Carmel Agius, moći da se obrate virtuelno. A da njemu to za sada nije omogućeno.

“Nadam se da će mi biti omogućeno. Ako ne bude, morat ćemo da nađemo način da stignem do New Yorka. Imam pravo da prisustvujem sjednici uživo”, kazao je Vučić.

Dodao je da je rezidualni mehanizam Srbiji dodijelio samo jedan slučaj. A Bosni i Hercegovini 13 i da su to mnogo ozbiljniji slučajevi od Jojića i Radete.

Izvor: N1
Foto: Printscreen Instagram @buducnostsrbijeav

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top