REIS ISLAMSKE ZAJEDNICE CRNE GORE: Presuda Mladiću nije presuda jednom narodu!

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić poručio je povodom konačne presude Ratku Mladiću, da to nije presuda jednom narodu.

“Ovo nije presuda jednom narodu. Ovo je presuda jednom zločincu, njegovoj ideji i sledbenicima”, napisao je Fejzić kasno sinoć na Tviteru.

Kasno sinoć oglasile su se i dve stranke vladajuće koalicije. Za vodeću partiju Demokratsi front presuda je sramna dok je za građanski pokret URA ona jedini mogući epilog.

Nova srpska demokratija Andrije Mandića, ključna članica DF-a, ocenila je da je sud “potvrdio da je antisrpska tvorevina, čija je isključiva namera da ljude koji su u jednom trenutku bili vođe srpskog naroda predstavi kao krivce za građanski rat na području bivše SFRJ”.

URA Dritana Abazovića je kasno sinoć saopštila da je potvrđivanje presude bivšem komandantu VRS Mladiću bio jedini mogući epilog i predstavlja važan korak na putu ostvarivanja pravde.

Opozicione stranke u Crnoj Gori – Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD) i Bošnjačka stranka (BS) – pozdravile su pravosnažnu presudu ratnom zločincu Mladiću koja mu je izrečena u Hagu.

Vlada Crne Gore se nije zvanično oglašavala a ni Demokrate Alekse Bečića.

Jutros je u Tivtu osvanuo grafit “Mladiću moj, problem je tvoj, što si ti srpski heroj”.

Izvor: Agencije
Foto: Printscreen Youtube / CeNo Rrogathi – Official, Душан ковач

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top