ALEKSA BEČIĆ: Krivokapićevo mjesto je neupitno, ali uz rekonstrukciju Vlade

U susret novom sastanku između predstavnika parlamentarne većine na kojem će biti nastavljeni razgovori koji vode izlasku iz političke krize, predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je kazao da će doći na sastanak. Ponovio je da premijer Zdravko Krivokapić ima njegovu podršku, ali da je za rekonstrukciju Vlade.

Onima koji smatraju drugačije poručio je da sa DPS-om mogu da skrate mandat Skupštini ili da sruše Vladu, prenosi RTCG.

Bečić nije imao dilemu da li da pođe na sastanak ni predhodna dva puta – nema je ni u susret ovom trećem sastanku.

Kaže i zašto uprkos brojnim obavezama ovoj daje prioritet za razliku od nekih.

“Jer je to bitno za naše društvo – stabilnost političkih prilika. Ja i predstavnici Demokratske Crne Gore uvijek ćemo doprinositi pronalasku rješenja koji vode ka kompromisu”, kazao je Bečić.

I upravo je to riječ koju Bečić piše velikim slovima i ističe kao prijeko potrebnu.

“Kompromis je riječ koja najviše treba Crnoj Gori i u okviru parlamenta i parlamentarne većine i u odnosu parlamentarne većine u ovom drugom dijalogu koji vodimo”, kazao je on.

Da Vladu treba i dalje da vodi Zdravko Krivokapić za Bečića je neupitno. Ono o čemu bi se dalo razgovarati je rekonstrukcija.

“Niko ne može biti sto procentno u pravu zato je rješenje u onome što je sredina, a to je, ponavljam, rekonstrukcija i istinsko osnaživanje ove Vlade kao plod parlamentarne većine i premijera”, istakao je on.

Izvor: vijesti.me, Foto: Printscreen YouTube / MINA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top