BANJA LUKA: Uhapšen Škaljarac Miloš Božović i inspektor Mladen Milovanović

U Banjaluci su jučer uhapšeni Miloš Božović, pripadnik škaljarskog klana i pripadnik MUP-a RS. Hapšenje su izveli službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Žandarmerije, potvrđeno je za ATV.

Miloš Božović iz Cetinja uhapšen je na osnovu međunarodne Interpolove potjernice raspisane za krivično djelo ubistvo. Policijski inspektor Mladen Milovanović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a RS učinio krivično djelo “pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela”.

“Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste lica lišena slobode i tom prilikom u stanu Miloša Božovića pronađen je pištolj glok sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi. U stanu koji koristi Mladen Milovanović pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela”, saopštili su iz MUP-a.

U daljim aktivnostima sinoć su na području Banjaluke lišena slobode još dva policijska službenika MUP-a RS – lice P.V. i G.R.

“Sva lica će biti saslušana u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tušilaštava, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji. Sva tri policijska službenika bit će suspendovana”, saopštili su iz MUP-a.

Kako ATV nezvanično saznaje, uhapšeni Božović se krio u kući koja je u vlasništvu Petra Dukića, odranije poznatog policiji.

Izvor: ATV, Foto: YouTube, printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top