TUŽITELJKA BEZ PROTIVKANDIDATA: Podržana kandidatura Zagorke Dolovac!

Skupštinski odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu razmatrao je i predložio parlamentu da usvoji izmene i dopune Zakona o sudijama, dopune Zakona o visokom savetu sudstva i da za Republičkog javnog tužioca izabere Zagorku Dolovac. Na sednici je pročitana biografija Zagorke Dolovac koja je jedini kandidat za Republičkog javnog tužioca, a pošto nije bilo rasprave, predsednik Odbora za pravosuđe Vladimir Ðukanović je prokomentarisao da “niko nije imao hrabrosti da se javi i bude protivkandidat Dolovac”.

“Veliki junaci i heroji, naši tužioci, niko nije imao hrabrosti da se javi i da bude protivkandidat i naravno da imate jednog kandidata koji ispunjava sve uslove i naravno da ćete ga onda ovako i birati, ali moram priznati da mi se smučila ta priča u javnosti, svi su mnogo pametni, generali posle bitke, ali kada treba da se kandiduju i izađu na crtu, njih nema nigde. U skladu sa tim imamo ovakav predlog”, rekao je Ðukanović.

Poslanici danas počinju novu sednicu na čijem se dnevnom redu nalazi izbor Zagorke Dolovac kojoj će, ukoliko je skupština izabere, to biti treći mandat.

Ona se na funkciji Republičkog javnog tužioca nalazi od 2010. godine i novi šestogodišnji mandat trebalo bi da joj počne u januaru sledeće godine.

Pored njenog reizbora, skupština će raspravljati i o zajmu u iznosu od 200 miliona evra, podršci preduzećima za održavanje likvidnosti u uslovima pandemije, izboru za člana REM-a.

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Insajder Video

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top