BELIVUKOV SARADNIK: Vulin lično odabrao kuću za klanje u Ritopeku

Newsmax Adria “Pregled dana” došao je u posed iskaza Marka Miljkovića, glavnog saradnika Veljka Belivuka, koji tvrdi da se viđao sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, koji je sam odabrao kuću u Ritopeku, gde je klan Belivuk-Miljković izvršio najveći broj likvidacija.

Miljković, između ostalog, kaže da nije izvršio nijedno krivično delo koje mu se stavlja na teret. Kao i sam Veljko Belivuk, odlučio je da ispriča veze sa vrhom države. Miljković na početku navodi da je ministra policije Aleksandra Vulina upoznao preko svog dede Svetozara Vujačića koji je savetnik ministra.

„U jesen 2019. godine, ja sam se upoznao sa Aleksandrom Vulinom u klubu Gotik, to je u Karađorđevoj ulici jedan noćni klub… Tad nam je Vulin predložio da im nađem jedan ‘štek’ van Beograda na neko određeno vreme za njihove potrebe“, rekao je Miljković u iskazu.

Napominje da se sa Nebojšom Stefanovićem nikada nije sreo, ali kao i u Belivukovom iskazu i u Miljkovićevom se navodi da se sa predsednikom Srbije navodno nalazio u stanu na Zvezdari.

„Vučić mi je tada rekao da ja slobodno mogu da se nalazim sa Aleksandrom Vulinom i da sarađujem sa njim jer on je njegova desna ruka… Vulina sam prvo vodio u dve kuće, to je jako bitno, na levoj obali Dunava, to znači Krnjača, Borča, Ovča i tako dalje. Njemu se tamo nisu svidele te dve kuće iz više razloga, ali glavni razlog je bio zato što sam ja upravo iz tih krajeva pa da nas ne bi povezivali. Potom sam ga odveo u Ritopek, tamo je bio oduševljen sa svim, sa garažom, oduševljeno mi je rekao da mu sve odgovara, uzeo je ključeve od garaže, tačnije daljinac i rekao je da u tu garažu niko ne dolazi dok je oni koriste“.

Kako tvrdi Marko Miljković, sa Vulinom se poslednji put sreo u leto 2020. godine, kada mu je ministar tražio uslugu u vezi sa predsednikom Višeg suda.

„Hteo je da predložim Milovanu Tadiću Miksi da organizuje svoju devojku Tijanu Maksimović Ajfon da smuva, a potom i snimi predsednika Višeg suda Aleksandra Stepanovića, jer kako Vulin kaže ‘neće da sluša Šefa’“.

U novembru prošle godine Stepanović je dao intervju za KRIK u kom je rekao da je tužilaštvo odgovorno što se ne sudi korumpiranim političarima. Miljković se u iskazu ostvrće i na slučaj Jajinci, ali i na Jovanjicu o čemu će kako se navodi govoriti u nastavku postupka.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je u medijima komentarisao iskaz sa saslušanja Marka Miljkovića i ocenio da Miljković u zatvoru dobija povreljive informacije.

„Taj klan je predugo postojao i sada su u zatvoru i neće izaći iz zatvora do kraja svog života. Znamo šta im je cilj, a to je da bace ljagu na MUP i sve operativce koji rade na slučaju“, izjavio je Vulin o Miljkovićevoj odbrani.

Predsednik Vučić je tokom jučerašnjeg  gostovanja na TV Pink negirao povezanost sa klanom Belivuk-Miljković i istakao da je spreman da to dokaže na poligrafskom testiranju.

Izvor: nova.rs, Foto: Aleksandar Vulin; Printscreen Youtube / Aleksandar Vulin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top