NAPADAČ UHAPŠEN: U Vlasenici nožem povrijeđeni povratnici Raza i njen sin Amir Ferhatović!

Povratnička porodica Ferhatović iz Vlasenice tvrdi da ih je nožem napala osoba na nacionalnoj osnovi. Na društvenim mrežama je objavljeno da su nožem povrijeđeni Raza i njen sin Amir Ferhatović.

Amir je za Patriju ispričao da se vraćao se kući kada ga je presrela osoba koja ga je pitala gdje ide, kada mu je ovaj odgovorio da ide kući osoba, koju Amir poznaje iz viđenja kazala mu je da će se on s njim obračunati na nacionalnoj osnovi.

„Otišao sam kući, jer strahujem za porodicu. Živim s majkom, suprugom i troje maloljetne djece od kojih najstariji ima sedam godina. Ušao je u moju avliju za mnom i razbio staklenu flašu kojom me je porezao. Moja majka je istrčala iz kuće a on je iz džepa izvadio nož kojim je opet nasrnuo na mene, a tom prilikom porezao je moju majku po ruci“, priča Ferhatović.

Inače, dodaje on, vozač je i često izbiva od kuće, boji se, jer su mu kazali da ga je napadač i ranije tražio u avliji.

Amir napominje da tu osobu poznaje iz viđenja i da nije imao nikakav konflikt s njim, te da je uzoran građanin. MUP RS-a odmah je locirao i uhapsio napadača, ali Ferhatović nije miran, jer se boji ostaviti porodicu i otići na rad.

„U policiji su mi kazali da je on mentalni bolesnik. Ja se sada pitam zašto onda nije smješten u adekvatnu ustanovu, šta da je došao s bombom umjesto nožem. Ko će meni garantirati sigurnost!, govori Ferhatović.

Ferhatović se s porodicom vratio 2009. godine u Vlasenicu i živi u gradu, do sada nije imao ozbiljnijih problema.

Iz Policijske uprave Zvornik potvrđeno je da je napadač, koji je sinoć fizički napao majku i sina u Vlasenici, uhapšen, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o napadu na majku i sina koji su povratnici u Vlasenicu, a u PU Zvornik su rekli da su radnje u toku, po nalogu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarija Vlasenica.

Kako navode, policija će preduzeti dalje mjere i radnje nakon što nadležni tužilac okvalifikuje ovaj fizički napad, nakon čega će se i znati da li napadač ostaje u pritvoru ili će biti pušten na slobodu.

Izvor: Novi Dani
Foto: Printscreen YouTube / Hayat Media BiH

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top