VULINOVO PRIZNANJE: Objavio gnusne fotografije da zaštiti sebe i Vučića

Ministar policije, Aleksandar Vulin, gostujući na televiziji Pink, izjavio je da su fotografije brutalnih ubistava za koje je osumnjičena grupa Veljka Belivuka, objavljene zbog iskaza koji je bivši vođa navijača Partizana dao tužilaštvu. Podsetimo, Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe su pred tužiocem izjavili da su pružali različite usluge predstavnicima vlasti, u prvom redu šefu srpske države Aleksandru Vučiću, dok je njegov saučesnik u brutalnim zločinima, Marko Miljković izjavio da je zajedno sa Vulinom odabrao kuću u Ritopeku.

Podsetimo, nekoliko dana pre nego što istraživački portal Krik preneo deo iskaza Veljka Belivuka datog tužiocu, u kom navodi da je obavljao različite poslove za vlast, ministar policije Aleksandar Vulin je na televiziji Pink objavio fotografije na kojima se vide vide tela ubijenih ljudi, odsečenih glava i udova.

“Jedan od razloga zašto smo objavili ove fotografije, jeste da bi Srbija znala ko su ti ljudi koji će nas tako blatiti i koji će izmišljati, lagati i raditi takve stvari”, rekao je, između ostalog, Vulin.

Ministar policije je na taj način priznao da je unapred znao šta su Belivuk i Miljković izjavili pred tužiocem i da su zbog toga odlučili da objave fotografije iz istrage na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. U prevodu: Nije postojao javni interes da se na televiziji sa nacionalnom frekvencijom prikazuju fotografije na kojima se nalaze osakaćena tela i odsečene glave žrtava, već je isključivo postojao interes Vučića i Vulina da se, kroz zloupotrebu istražnog materijala, zaštite od odgovornosti za uspon klana Veljka Belivuka.

Bivši vođa navijača Partizana i vođa kriminalne grupe osumnjičene za teška ubistva, otmice i trgovinu drogom, Veljko Belivuk je na saslušanju u tužilaštvu, kako je preneo KRIK, govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“, piše u transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK. Belivuk je tom prilikom rekao da je član SNS od 2011. godine.

Nekoliko dana kasnije, NewsMax Adria je objavila iskaz Marka Miljkovića pripadnika klana Veljka Belivuka, osumnjičenog za teška ubistva u kojem je govorio o svom odnosu sa Vulinom, ali i o aferi „Jajinci“.

„U jesen 2019. godine, ja sam se upoznao sa Aleksandrom Vulinom u klubu Gotik, to je u Karađorđevoj ulici jedan noćni klub… Tad nam je Vulin predložio da im nađem jedan ‘štek’ van Beograda na neko određeno vreme za njihove potrebe“, rekao je Miljković u iskazu.

Napominje da se sa Nebojšom Stefanovićem nikada nije sreo, ali kao i u Belivukovom iskazu i u Miljkovićevom se navodi da se sa predsednikom Srbije navodno nalazio u stanu na Zvezdari.

„Vučić mi je tada rekao da ja slobodno mogu da se nalazim sa Aleksandrom Vulinom i da sarađujem sa njim jer on je njegova desna ruka… Vulina sam prvo vodio u dve kuće, to je jako bitno, na levoj obali Dunava, to znači Krnjača, Borča, Ovča i tako dalje. Njemu se tamo nisu svidele te dve kuće iz više razloga, ali glavni razlog je bio zato što sam ja upravo iz tih krajeva pa da nas ne bi povezivali. Potom sam ga odveo u Ritopek, tamo je bio oduševljen sa svim, sa garažom, oduševljeno mi je rekao da mu sve odgovara, uzeo je ključeve od garaže, tačnije daljinac i rekao je da u tu garažu niko ne dolazi dok je oni koriste“.

Miljković je u svom iskazu opisao i kako je navodno došlo do priče o pokušaju atentanta na Aleksandra Vučića, kad je u blizini njegove porodične kuće u Jajincima pronađena veća količina oružja.

„Da vam predočim akciju, to je akcija gde su Aleksandar Stanković zvani ‘Mutavi’, sada pokojni, Aleksandar Vidojević zvani ‘Rošavi’ i Nenad Vučković zvani ‘Vučko’, zajedno sa Aleksandrom Vulinom, po njegovom naređenju, napunili auto pun oružja i stavili blizu kuće Aleksandra Vučića u Jajincima. Na taj način su hteli da prikažu medijima kako je Vučić bio meta, a do dan danas niko nije odgovarao za taj auto pun oružja“, naveo je Miljković u svom iskazu koji je prenela NewsMax Adria.

Izvor: nova.rs, Foto: Aleksandar Vulin / Printscreen YouTube / MUP Republike Srbije

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top