KRIVOKAPIĆ OBEĆAVA: Ako vlada potraje, prosečna plata 1.000 evra do 2025. godine!

Ukoliko vlada bude trajala puna dva mandata, građani Crne Gore mogu očevati prosečnu platu od 1000 evra do 2025. godine, rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić na današnjem Biznis Forumu u Bijelom Polju.

Prvi čovek vlade je, ističući da je svestan odgovornosti za prvi put izgovorene reči, obećao da će, ako ova vlada bude trajala do 2028, to znači dva mandata, možda i bez njega u fotelji, ali koja će imati jasnu viziju budućnosti razvoja Crne Gore, prosečna plata 2025. godine biti 1000 evra, što je duplo više od trenutnog proseka, prenose Vijesti.

“Pre nekoliko nedelja smo računali da će biti tako, ako se ostvari samo 50 odsto od onoga što smo zacrtali. Ako građanin ne oseti boljitak onda nema ni demokratije, nema ni građanske Crne Gore ni ekološke, niti ekonomske. Jedino ekonomskim razvojem možemo da pobedimo sve neprijatelje koji su se urotili protiv Crne Gore“, poručio je premijer, obećavajući povoljan ambijent za sve koji budu želeli da svoj kapital ulože u Crnu Goru, koja treba da bude “država svih nas, bez obzira na veru, naciju, prihode“…

„Nećemo da imamo parcijalna rešenja, imaćemo zaokružena rešenja. Ne zato što to priča jedan premijer, nego zato što je to tako svugde u svetu. E od tog sveta želimo da učimo, svaki problem koji imate je prilika za rešenje, a ova vlada ne beži od problema, naprotiv, imamo dobru nameru za dobrobit ove naše i jedine države”, rekao je crnogorski premijer.

On je istakao da su ljudi najveći kapital Crne Gore i da najveće nade treba polagati u rasadnik prirodnog bogastva, ali ne kao što je to radila prethodna vlast, „izgradnjom najvećeg broja malih hidroelektrana, kako bi zadovoljili privatne interese, stavljajući vode reka u cevi“.

Premijer je istakao da u ime vlade svima iz dijaspore može da garantuje da je u Crnoj Gori trenutno nulta korupcija i otkrio navodna upozorenja o korupciji, čak i od nekih ambasadora.

“Da niko, ali bukvalno niko neće moće da vas reketira. Ja ću vam reći da sam u mnogih susretima i sa investitorima i čak nekim ambasadorima dobijao ta upozorenja. Tamo gde vlada korupcija nema sreće. Mi želimo društvo u kojem će svako do nas da oseti taj boljitak”, kazao je premijer.

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / NOVA S

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top