AUSTRALIJA U LOKDAUNU: Zatvoren i treći najveći grad u zemlji!

Milione Australaca je zahvatio lockdown, javlja BBC.

Vlasti su uvele brzi trodnevni lockdown u jugoistočnom dijelu savezne države Queensland, uključujući i treći po veličini australski grad Brisbane.

Manje od 15 posto Australaca je u potpunosti cijepljeno protiv koronavirusa.

Dužnosnici Queenslanda prijavili su šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a svi su povezani sa srednjoškolcem čiji je nalaz u četvrtak bio pozitivan.

Ograničenja su najstroža do sada u Queenslandu. Ljudima je dopušteno izlaziti od kuće samo radi kupnje osnovnih potrepština ili obavljanja bitnih poslova, vježbanja ili odlaska na liječenje.

Vojska na ulicama Sydneyja

Podsjetimo, lockdown je uveden i u najvećem australskom gradu Sydneyju.

Stanovnicima Sydneyja i njegove okolice prošli su tjedan uvedene stroge mjere za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa koje će trajati barem do kraja kolovoza.

Pogoršanje situacije s pandemijom dogodilo se zbog širenja vrlo zaraznog delta soja.

Oko tisuću policajaca raspoređeno je u okolici Sydneya kako bi spriječili neovlaštene prosvjede protiv mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa, a izdavale su se i obavijesti o zabrani taksi službama za prijevoz putnika na demonstracije, priopćila je policija NSW-a.

Prosvjedi prošlog vikenda rezultirali su nizom uhićenja i sukoba s policijom.

Unatoč borbi s naglim porastom broja zaraženih, koji su uglavnom delta soja, Australija je dosad uspjela držati pandemiju pod kontrolom s ukupno nešto više od 34.000 slučajeva zaraze i 924 smrtna slučaja.

Vojnici će se pridružiti policiji na žarištima virusa kako bi osigurali da se ljudi pridržavaju pravila, koja uključuju ograničenje putovanja od 10 km.

Izvor: BUKA
Foto: Pixabay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top