DOVODI SE U VEZU SA AL KAIDOM: Jasmin Mulahusić predat Tužilaštvu BiH

Jasmin Mulahusić predat je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog. On se, između ostalog, dovodi u vezu sa terorističkom organizacijom Al Kaida.”Prema prikupljenim podacima, navedeni osumnjičeni je bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama. Radi se o vrlo kompleksnim istražnim aktivnostima, koje prevazilaze pitanja državne sigurnosti Bosne i Hercegovine”, navode iz Tužilaštva BiH.

S obzirom da određeni politički subjekti u BiH pokušavaju relativizirati pitanje uhićenja navedenog osumnjičenog, Tužilaštvo BiH ih poziva da se suzdrže od neprimjerenog ponašanja i otvorenih pritisaka na pravosuđe, što može imati štetne posljedice po međunarodni ugled BiH, u oblasti sigurnosti i borbe protiv terorizma.

Navedni osumnjičeni evidentiran je i od strane istražnih organa drugih zemalja, što je rezultat zajedničkog rada u borbi protiv sprječavanja međunarodnih terorističkih aktivnosti.

Jasmin Mulahusić koji je jučer zadržan na Graničnom prijelazu Bosanki Brod predan je u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.Ovo je za portal Klix.ba potvrdila Franka Vican glasnogovornica Granične policije BiH, koja je kazala da je predaja izvršena u 17 sati.

Mulahusić će biti ispitan tek sutra u Tužilaštvu BiH, a kako nezvanično saznajemo za njega će biti predložen jednomjesečni pritvor.

Protiv njega Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti.

Izvor: Klix.ba, Foto: Društvene mreže

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top