DRITAN ABAZOVIĆ: Ako se smijeni ministar unutrašnjih poslova oboriću Vladu, policijom se neće upravljati iz Beograda

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je večeras u emisiji Načisto TV Vijesti da ne razumije zašto se dogodila nova kriza vlasti i poručio da ukoliko se smijeni ministar unutrašnjih poslova, on će oboriti Vladu premijera Zdravka Krivokapića.

On je poručio da neće dozvoliti da se policijom Crne Gore upravlja iz Srbije prenosi portal CDM-me.

N“Rekao sam više puta i premijeru i kolegama u Vladi Crne Gore i ponavljam da ako se pređe crvena linija, a posljednjim događajima, mislim da su oni to liniju nagazili. Još jedan korak unaprijed i nije nemoguće da nećemo imati novog ministra unutrašnjih poslova, ali nije ista tako mogućnost da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti Vladu, prestaću da dajem podršku Vladi ukoliko smatram da čine nešto što je nepravedno. Policijom se neće upravljati iz Beograda i to se neće desiti preko mojih leđa”, jasno je poručio Abazović.

Abazovićev komentar uslijedio je nakon što je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić po nezvaničnim navodima medija najavio jpokretanje procedure smjene ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina. Ovu informaciju objavile su “Vijesti” pozivajući se na izvore iz diplomatskih krugova i iz Vlade.Više diplomatskih izvora je kazalo “Vijestima” da iz više ambasada razgovaraju sa Krivokapićem kako bi ga ubijedili da od toga odustane.

Sve je navodno uzrokovano nedavnim događajima na Cetinju.

“Ne razumijem zašto se otvorila nova kriza vlasti, to nije pitanje za mene. Ovo što se sad dešava je isto što se dešavalo kad je bio DPS – crkva, srpski svet, crnogorski svet”, dodao je Abazović.Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Trajno normalizira krvni pritisak, vidljivi rezultati samo za dva dana!

– Ne razumijem zašto se otvorila nova kriza vlasti i to vjerovatno nije pitanje za mene. Mi smo iz situacije na Cetinju, vrlo kriznoj, izašli po mom sudu sa fenomenalnim rezultatom Uprave policiije, menadžementa… Bez ljudskih žrtava, teških povreda, uz brojne probleme koji prate taj događ. Vrlo sam iznenađen jer sam saopštio kod vas gostujući saopštio da sam zadovoljan kako se sve odvijalo i čestitao tim ljudimak oji su rukovodili akcijama. Tačno je da smo imali različita mišljenja, ali da idemo u sječu glava i rušenje sektora bezbjednosti koji je jedini po mom sudu dao rezultate u prethodnih godinu dana, po meni je iznenađujuće”, rekao je Abazović.

 Postignut je dogovor sa premijerom da sjutra biro za operativnu komunikaciju zasijeda sjutra i jedna od tačaka biće uspostavljanje komisije od pet članova koja treba da uradi analizu koordinacije sekotra bezbjednosti odnosno učestvovanja svih vezano za dešavanja na Cetinju. U Birou su načelnik Generaštaba, direktor ANB-a, direktor Uprave policije, šef Sektora za pranje novca. Mi ćemo odrediti pet osoba, te osobe trebaju da budu iz različitih institucija, ali da budu profesionalci”, rekao je Abazović.

Izvor: novidani.ba, Foto: Dritan Abazović / Printscreen YouTube / Novi TV

1 thought on “DRITAN ABAZOVIĆ: Ako se smijeni ministar unutrašnjih poslova oboriću Vladu, policijom se neće upravljati iz Beograda”

  1. Što se sad svi ne solidarišu sa Krivokapićem, dajući mu pravo da smenjuje ministre kao što je to bilo u slučaju Leposavića?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top