ABAZOVIĆ O JOANIKIJU: Stegnuo sam mu ruku i rekao da je u pravu!

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović otkrio je u gostvanju u na TV Vijesti kako je sa mitropolitom Joanikijem dogovorio da ustoličenje bude na Cetinju.

Abazović je ispričao da su on i direktor Uprave policje Zoran Brđanin pričali sa mitropolitom Joanikijem u subotu i objasnili mu da postoji veliki stepen opasnosti i pitali ga da li se ustoličenje može izvesti na na drugom mestu, sa manjim brojem ljudi.

„Mitropolit je rekao da je učinio sve što je do njega, da su već korigovali skup, da ne razume zašto ne idemo i kod druge strane i da želi da se ustoliči u svojoj crkvi. Stegnuo sam mu ruku i rekao da je u pravu…“, ispričao je Abazović za „Vijesti“.

Kad je mitroplit Joanikije u subotu veče razgovarao sa premijerom, Abazović je rekao da ih je premijer pozvao i rekao da bi bilo u redu da nekoliko njih koji su potrebni za vršenje službe ode na Cetinje, ali nije rečeno na koji način.

Dritan je u intervjuu koji je dao Vjestima poručio i da ako Crna Gora bude imala novog ministra policije, onda ćemo imati i novog premijera.

Izvor: Nova.rs
Foto: Printscreen YouTube / Crno na bijelo, Острог Тв Студио

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top