KRIVOKAPIĆEVA PORODICA NAPUŠTA SRBIJU: Policija navodno repetirala pištolj na premijerovog sina!

Porodica predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića odlučila je da napusti Srbiju zbog incidenta koji se večeras dogodio u Beogradu, prenose Vijesti. Kako je naveo izvor blizak porodici, srbijanska policija je navodno repetirala pištolj na Krivokapićevog sina i člana njegovog obezbjeđenja.

Po zakonu, Krivokapićeva djeca su štićene ličnosti i to se odnosi i na boravak van državnih granica Crne Gore.

Izvor objašnjava da su Krivokapićev sin i član obezbjeđena pretresani zbog navodne dojave da su naoružani. Iz porodice tvrde da je oružje koje posjeduje obezbjeđenje uredno prijavljeno zvaničnim organima Srbije.

Izvor je dostavio snimak dijela incidentne situacije gdje se vidi kako Krivokapićeva kćerka Jelena protestuje zbog ponašanja policije.

Ćerke Krivokapića, Jelena i Milena Krivokapić su krajem juna nakon hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima kazale da se ne osjećaju bezbjedno u Srbiji, te da je njihova porodica izložena nezapamćenom medijskom linču.

Nakon što su napustile Beograd, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Krivokapićeve ćerke da dođu u Srbiju i poručio im da su dobrodošle da žive ovdje.

“Garantovaćemo im bezbjednost, Srbija je zemlja dobrih domaćina i dobrih ljudi i kod nas suprotno ne smije da se dešava”, kazao je Vučić.

One su tada saopštile da su odlučile da se vrate u Beograd.

Jelena i Milena Krivokapić su tada odlučile su da se vrate u Beograd.

“Lijepo je opet biti kod kuće. Nakon sto nam je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić garantovao bezbjednost, odlučili smo da naša djeca nastave školovanje u Beogradu gdje su i započeli“, rekle su tada.

MUP: Policija profesionalna, Krivokapićev sin i član obezbeđenja legitimisani

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je “da su apsolutno lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima, da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića” i dodaje da je policija u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz, kako se ističe, “puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu”.

Kako su objasnili iz MUP-a Srbije, prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama, u kome su se nalazili M. K, sin crnogorskog premijera, i B. D, član njegovog obezbeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva.

„Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom „mercedes“ ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbiljna služba, brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila. Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica. Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje“, navodi MUP u saopštenju.

MUP Srbije u saopštenju ističe da je ponudio neposredno fizičko obezbeđenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili.

„Takođe, očekujemo od naših, ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe“, dodaje se.

Izvor: Vijesti, N1
Foto: Printscreen YouTube / Fos Media

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top