ALEKSANDAR VUČIĆ O SRPSKOM SVETU: Tek će da vide šta smo u stanju da ‘izmislimo’!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će “voditi Srbiju da bude još jača i snažnija, da može da pomogne Republici Srpskoj, nikad ne dirajući u pravo Bosne i Hercegovine, da pomognemo našem narodu i u Crnoj Gori i na svakom mestu na kugli zemaljskoj, da zaštitimo svakog srpskog čoveka od progona”.

„Da nam se više nikad ne ponove ni Jasenovac, Jadovno, Prebilovci, ‘Bljesak’, ‘Oluja’, niti bilo šta drugo. Ni pogrom iz 2014. godine. To je naš zavet“, rekao je Vučić na centralnom obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, održanom kod spomenika Stefanu Nemanji.

On je poručio da „samo jednu stvar mora da kaže svima koji su prethodnih dana pretili Srbiji, koji su izmišljali izjave koje nije dao, reči koje nikad nije izgovorio, a to im je bilo potrebno da bi još jedan žig sramote stavili na čelo srpskom narodu i Srbiji“.

„Ne pada mi na pamet da vam se pravdam čak ni za vaše izmišljotine, niti da se izvinjavam za bilo šta, već ću svom snagom i dušom voditi Srbiju da bude još jača“, rekao je Vučić.

On se zahvalio srpskom narodu u Republici Srpskoj, „našem narodu u Crnoj Gori i predstavnicima našeg naroda koji se ne stide da kažu da su Srbi u Crnoj Gori“.

„Hoću da kažem veliko hvala i našem mučeničkom narodu na Kosovu i Metohiji. Ali i veliko hvala svima onima koji nisu smeli da istaknu svoju sprsku zasavu zbog pretnji njihovih režima u regionu, da im kažem hvala jer znam da su njihova srca večeras ovde sa nama i da kucaju za svoj srpski narod“, naglasio je Vučić.

„Robovi su svi isti i zato su robovi, slobodni ljudi se razlikuju. Zato i jesu slobodni, bez obzira gde žive, da budu slobodni u istoj meri i sa istim pravima, sa svojim jezikom, verom, kulturom i tradicijom“, naglasio je Vučić.

Kako je rekao, „nije to nikakav poseban srpski svet, za koji nas optužuju, već svet slobodnih, svet onih sa svojim imenom, sa pravom da glasno i bez posledica možemo da izgovorimo na svakom mestu ime i prezima naroda kojem pripadamo“.

On je rekao da Dan albanske zastave nikome ne smeta, već „smeta samo dan jedne zastave, samo dan jedinstva i slobode jednog naroda, koji tako hrabro slavi srpski narod“.

„Samo im naša zastava smeta svima i očekuju od nas da im se pravdamo i izvinjavamo. Moj odgovor svima njima je nikad više za srpsku trobojku nećemo da se izvinjavamo“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, „ne treba nam ništa tuđe, samo hoćemo da budemo svoj na svome, ne trebaju nam ni druge granice“ .

„Oni u Srbiji koji govore da smo nešto izmislili samo u jednoj rečenici da im odgovorim – jesmo, izmišljamo pruge, puteve svakog dana i bolnice. Sve to izmišljamo jer vi to niste mogli ni da sanjate, a tek ćete da vidite šta smo sve u stanju da izmislimo“, rekao je Vučić.

Izvor: n1, Foto: Printscreen YouTube / RTV Pink Official

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top