NAPETO NA JUGU SRBIJE: Specijalne jedinice kosovske policije u blizini prelaza Jarinje i Brnjak

Specijalne jedinice kosovske policije od jutros se nalaze u neposrednoj blizini dva prelaza na Severu Kosova – Jarinju i Brnjaku, javlja KoSSev.

Portal KoSSev piše da je oko 15 vozila specijalnih jedinica i dodatnih vozila policije, nešto posle 5 časova jutros, raspoređeno iza administrativnog prelaza Jarinje, odnosno duž puta. Neka od vozila su parkirana, kao što je mesto kod skretanja za Banjsku, a neka od njih se kreću putem, pre svega policijska vozila.

Nešto kasnije jutros, posle 7 časova, za Zubin Potok otišlo je najmanje deet oklopnih vozila i tri bela džipa.

Na severu je primetno uznemirenje i pojačan civilni saobraćaj, piše KoSSev.

Pripadnici Kosovske policije su juče i u noći između subote i nedelje na prelaz Jarinje dopremili više mobilnih montažnih kontejnera.

Podsetimo, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da vlasti u Prištini planiraju da u ponedeljak počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i da ih zamenjuju takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.

Uvođenje ovakve mere posle 15. septembra najavio je početkom meseca potpredsednik kosovske vlade Besnik Bislimi. On je tada kazao da Kosovo neće da prihvati produženje privremenog sporazuma o registarskim tablicama posle 15. septembra i da će se ponašati isto kao i Srbija kada su u pitanju automobili kosovskih registarskih oznaka (RKS).

Izvor: N1, Foto: Administrativni prelaz, Srbija, Kosovo / Printscreen YouTube / Radio Free Europe/Radio Liberty

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top