ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Ulazak DF u Vladu je pitanje za lidere svih partija!

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić kazao je da pitanje da li mu je prihvatljivo da lideri Demokratskog fronta (DF) uđu u Vladu, nije samo pitanje za premijera, već za sve lidere drugih partija.

“Znam samo da se ništa nije promijenilo u odnosu na oktobar prošle godine. Nadam se da će postojati razumijevanje da ova Vlada traje – ne zbog političara, već zbog građana.”

“Treba da se okrenemo budućnosti. Ko će gdje da bude, to je najmanje važno”, kazao je premijer novinarima nakon obraćanja tokom Digitalnog samita Zapadnog Balkana u Podgorici.

Krivokapić je ocijenio da Skupština ne funkcioniše više od tri mjeseca i naglasio da je najveći problem Crne Gore pravosuđe.

“Svi smo bili svjedoci kako se glavni specijalni tužilac u emisiji na TV Vijesti predstavlja i kao ambasador i kao advokat jedne politike i jednog čovjeka. Ovdje nije problem Vlada, ni njeni rezultati. Ali je problem što neko namjerno ili nenamjerno ne želi da rješava glavne probleme. Pravosuđe je glavni problem. Tužilaštvo se ponaša kao četvrta grana vlasti. Kad riješimo te probleme, onda će pravda biti primarnija od toga gdje se ko nalazi”, rekao je Krivokapić.

Kazao je da Vlada radi punim kapacitetom. “Pokušavamo da uradimo sve što je do nas. Mislim da naredne tri godine treba manje da se bavimo politikom, a više ekonomijom i radom”, dodao je.

Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović juče je kazao da Demokratska Crna Gora i Krivokapić treba da se izjasne da li su za to da lideri Demokratskog fronta uđu u Vladu. Poručio je da se URA već izjasnila da je za nestranačku vladu.

Izvor: Vijesti
Foto: Printscreen YouTube / NOVA S

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top