RASPLET SITUACIJE NA KOSOVU: Barikade uklonjene, ranjeni čovjek izvan životne opasnosti

Srećko Sofronijevijć, koji je ranjen u akciji policije na severu Kosova, i dalje je na intenzivnoj nezi bolnice u Kosovskoj Mitrovici – u teškom je stanju, ali van životne opasnosti, saznaje N1.

Kako javlja reporter N1, nakon jučerašnjih incidenata, u severnom delu Kosovske Mitrovice od jutros je mirno, a uklonjene su i barikade koje su bile postavljene na lokalnim putevima.

Prema njegovim rečima, građani su zabrinuti zbog budućih ulazaka snaga specijalne policije i svi strahuju od eskalacije nasilja.

Takođe, neki smaraju da je ovo vid predizborne kampanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija i da je želeo da biračima pošalje poruku da niko nije zaštićen, pa ni Srbi sa severa Kosova.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja rekao je da je akcija nije bila usmerena protiv bilo koje nacionalnosti, već protiv kriminalaca koji su švercovali ilegalnu robu na teritoriji Kosova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Raški da će Beograd pokušati da sačuva mir, poručujući Srbima sa Kosova da zaštite svoj narod i da će biti uz njih ako krene nasilje.

Podsetimo, do incidenata je došlo u Zvečanu i u Kosovskoj Mitrovici gde je policija, kako je sapšteno, „sprovodila akciju protiv krijumčarenja robe“.

Izvor: n1, Foto: Sukobi Srba i ROSU u Kosovskoj Mitrovici / Printscreen YouTube / Al Jazeera Balkans

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top