BAKIR IZETBEGOVIĆ: Dragan Čović i ja smo se dogovorili da očuvamo mir, stabilnost i sigurnost zemlje

Imao sam ozbiljan sastanak sa gospodinom Čovićem na kojem smo se dogovorili da ćemo učiniti sve da očuvamo mir, stabilnost i sigurnost zemlje, da se ne ode u neke loše scenarije koje neki pokušavaju da nam naprave ovdje u BiH.

Izjavio je ovo danas u Sarajevu novinarima lider SDA Bakir Izetbegović.

– Možda hrvatskom faktoru dobro dođe jedan pritisak koji je stvoren na ovaj način, da se ubrzaju rješenja po pitanju Izbornog zakona.

Mislim da gospodinu Čoviću i općenito ozbiljnim hrvatskim političarima ne pada na pamet da uđu u neke loše scenarije. To sam juče jasno i nedvosmisleno čuo i od gospodina Čovića, tako da će oni sasvim sigurno, zajedno sa nama, igrati tu stabilizirajuću ulogu u BiH – kazao je Izetbegović.

Istakao je da je ono što lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavljuje i dalje samo priča.

– Ako se upusti da bilo šta od toga uradi, a naročito ako se krene na kasarne, recimo, onda će definitivno ući u udar na ustavno-pravni poredak države i snositi odgovornost za to – naveo je lider SDA.

Naglašava da se neće moći desiti podjela BiH, te da se ne mogu predvidjeti iracionalna ponašanja političara.

– Vjerovatno će se desiti da NSRS ide u tom smjeru, nevoljko će ga pratiti dio ljudi, jer vidimo da unutar same RS ima izuzetno snažan otpor, i među političarima i među strankama. Predviđam da će se to sve svesti na “tresla se gora, rodio se miš” – poručio je Izetbegović.

Izvor: vijesti.ba, Foto: Bakir Izetbegović i Dragan Čović / Printscreen YouTube / Federalna novinska agencija – FENA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top