DRAŽA PETROVIĆ: Dva oka u farmerkama

Kada je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić kročio na tlo beogradskog aerodroma, komplet u odelu, tamo ga je sačekao neki tip, komplet u farmerakama, i jurio ga po pisti da se rukuju.

-Koji je ovo kulov? – pitao je Zdravko Krivokapić saradnike.

-Ma neki ljakse, vidite kako je obučen… Izbegavajte ga iz bezbednosnih razloga. Svet je pun nekih čudaka koji bi da se rukuju sa poznatim ličnostima – rekli su mu saradnici koji su po pisti tražili prepoznatljiv lik premijerke Srbije Ane Brnabić, po opisu radnog mesta zadužene da po aerodromima dočekuje premijere, glumce, Sinofram vakcine i stjuardese.

Onda je ona osoba za izbegavanje, komplet u farmerkama, nastavila da juri Krivokapića, komplet u odelu, da bi se rukovala, tako da su uspeli u toj međusobnoj jurnjavi da postroje i vod Garde, komplet u svečanim uniformama.

Vod Garde se takođe domunđavao dok su gledali tu dvojicu kako prolaze ispred voda.

-Ko je ovaj u farmerakama? – pitali su se gardisti.

-Nemam pojma. Neki ljakse! – kazao im je komandir voda.

Onda se na kraju onaj u farmerakama ipak nekako predstavio uvaženom gostu.

-Moje ime je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije – rekao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije, onaj u farmerkama.

-Bili ste u pravu, ovo jeste neki ljakse, ali ne običan ljakse, on je toliki ljakse da je čak imenovan za ministra poljoprivrede u Vladi Republike Srbije – rekao je Krivokapić saradnicima.

-Hm… Pa to je i logično. Uvek najveći ljakse mora da bude ministar poljoprivrede, to je praksa u celom civilizovanom svetu  –  rekao je savetnik premijera Krivokapića za neobjašnjive pojave.

Premijer Krivokapić je onda pitao ministra poljoprivrede Vlade Republike Srbije, onog u farmerkama: „A kojim dobrom, sokole? Putuješ negde?“

-Ne, ne putujem, ja sam ovde da vas dočekam kao specijalni izaslanik predsednice Vlade Republike Srbije, gospođe Brnabić – kazao je onaj u farmerakama, Nedimović.

-Ovo mora da je neka neslana šala kad nas dočekuje ovaj neslani izaslanik – požalio se Krivokapić saradnicima.

-Možda je skrivena kamera? – rekao je savetnik Krivokapića za neobjašnjive pojave, merkajući nekoliko neskrivenih kamera.

Potom je Krivokapić očinski zagrlio onog u farmerkama.

-Vidi, čoče, kako to Džonija Depa dočekao ceo državni vrh sa suzama radosnicama, a meni poslaše tebe? – pitao je Krivkapić onog u farmerkama.

-Pa vidiš, burazeru, da si glumio u Piratima sa Kariba i tebe bi dočekao ceo državni vrh! – poentirao je onaj u farmerkama.

Iz čega je visoka crnogorska delegacija zaključila da u ovom trenutku srpskoj diplomatiji važnije održavanje prijateljskih odnosa sa Karibima, nego sa Crnom Gorom, nekadašnjih drugim okom u glavi, koje sad očima ne mogu da vide.

Dva sata ranije, negde u zgradi Vlade Srbije, održan je kasting za izbor specijalnog izaslanika predsednice Vlade Srbije za doček crnogorskog premijera.

Na kastingu se najpre pojavio Simo Spasić, prvak beogradske opere, ali je on postavio uslov da na doček na aerodromu ide sa megafonom, što, zaključeno je u žiriju za izbor specijalnog izaslanika, nije dobra diplomatska praksa, jerbo taj doček ne treba da izgleda kako Republika Srbija želi da urla na Republiku Crnu Goru.

-Mi ne treba da se deremo na njih, da urlamo, to će im dati prevelik značaj, važno je naprosto samo da ih malo zajebavamo! Na sitno! – rekao je predsednik žirija na kastingu za izbor specijalnog izaslanika.

Od ostalih učesnika kastinga za doček Krivokapića, najveću pažnju izazvala je voditeljka Pinka Jovana Jeremić, u uskom zelenom kombinezonu kakve nose nindža-kornjače, Marijan Rističević u negližeu, Luka Kebara u šlafroku, Sarapa u mrežastim čarapama sa halterima, Nebojša Krstić u ronilačkom odelu, Dragan J. Vučićević u boksericama sa likom Paje Patka, Dejan Vuk Stanković u kostimu Pepeljuge, Aleksandar Vulin u bermudama, Nebojša Stefanović u bikiniju, Olivera Zekić sa mesarskom keceljom, Željko Mitrović go, Goran Vesić u jeleku, anteriji i opancima i Ivica Dačić kao Dalaj Lama, reinkaranacija Bude. I predsednik Vučić u rolci kako jede rol viršlu. I Ana Brnabić kao Džingis Kan.

-Ovo poslednje ne dolazi u obzir, ne može Ana Brnabić da bude specijalni izaslanik same sebe, pošto je ona već specijalni izaslanik same sebe! Treba nam neki originalni ljakse, baš onako kompletan ljakse! – rekao je glavni državni stilista, predsednik žirija, kada je baš tuda, pored zvaničnog državnog kastinga za izbor specijalnog izaslanika predsednice Vlade Srbije za sačekušu crnogorskom premijeru, prošao neki lik u farmerakama.

-Ko je onaj kul lik, takozvani kulov, sa naše leve strane? – pitao je predsednik žirija.

-Ministar za poljoprivredu. Mi ga iz milošte zovemo Ministar za ljakse. On je vek u farmerkama jerbo je stalno u kontaktu sa farmerima! – opravdala ga je specijalna izaslanica same sebe, Ana Brnabić.

-Imamo izaslanika! Otkrovenje! Pa gde je ovaj čovek bio do sada? – viknuo je predsednik žirija za stručno podjebavanje neprijateljskih diplomatskih delegacija.

I tako su dva oka u glavi postala dve noge u farmerkama.

Piše: Draža Petrović za Preokret, Foto: Branislav Nedimović i Zdravko Krivokapić / GOV.ME, S.Matić

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top