VUČIĆ: Policija štitila one koji su kukali da su nezaštićeni, a ne mural!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da posao policije nije da sklanja table i murale, već da obezbeđuje javni red i mir. On je rekao da je policija juče u Njegoševoj ulici štitila građane od međusobnog sukoba.

Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu, rekao da je mural uništen, i da ne bi bio uništen da ga je policija čuvala.

“Policiaj je štitila građane od međusobnog sukoba. Imali ste dve grupacije, pri čemu su zaštićeni oni koji su kukali da nisu zaštićeni. Da to policija nije uradila danas, govorili biste – zašto ih policija nije zaštitila”, rekao je Vučić.

“Nismo štitili nijedan mural ni grafit, za razliku od onih koji su rekli da se bore protiv zločinaca, a nisu uklonili ploču Aćif Efendije, pa ta tabla stoji osam ili devet godina”, rekao je Vučić.

On je dodao da policija nije ulazila u suštinu i razloge i da je štitila javni red i mir i da se ponašala profesionalno.

Podsetimo, bela farba bačena je preko murala Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu.

Pre toga je MUP Srbije zabranio skup koji je Inicijativa mladih za ljudska prava prijavila za 9. novembar, a u okviru kojeg je bilo planirano uklanjanje murala Ratku Mladiću na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića.

Nakon što je Inicijativa izrazila negodovanje zbog ovakvog čina MUP-a, oglasio se i ministar policije Aleksandar Vulin koji je rekao da je skup otkazan zbog rizika od “međusobnog fizičkog sukoba”.

Izvor: Euronews
Foto: Printscreen YouTube / KTV Televizija – Zvanični kanal

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top