DODIKOV SAVJETNIK: RS nema namjeru da odmah formira neku vojsku!

Politika RS je da se vrati ustavnom poretku BiH kakav je potpisan 1995. godine, jer sve ono što je rađeno nakon toga nije imalo veze sa Dejtonskim sporazumom već je učinjeno s ciljem da se RS oduzmu nadležnosti i da se dovede do njenog nestanka, izjavio je savjetnik Milorada Dodika, Radovan Kovačević.

Kovačević ističe da RS nema namjeru da formira odmah neku vojsku i da je politika RS od potpisivanja Dejtonskog sporazuma demilitarizacija BiH.

“Mi imamo namjeru da povučemo svoju saglasnost, da damo period od šest mjeseci u kojem ćemo dati priliku, da li uz pomoć međunarodnih aktera ili isključivo uz unutrašnji dijalog ključnih aktera u BiH, da dođemo do novog dogovora koji će odgovarati svima”, rekao je Kovačević.

On je napomenuo da trenutno u Oružanim snagama ogromnu većinu čine Bošnjaci i da kvotu za Srbe i Hrvate nije moguće popuniti jer ni Srbi, ni Hrvati ne žele da budu dio takve vojske.

On je naveo da su različiti aršini Zapada prema RS i Kosovu, licemjerje i da treba da se veže status RS i Kosmeta.

“Nama koji smo konstitutivan narod, koji oduvijek živi na ovim prostorima, državotvoran narod, kažu da ne možemo da budemo samostalni, a u isto vrijeme neko drugi ko je nacionalna manjina i na taj prostor je došao sa nekog drugog, njemu se kaže da je nezavisan i može da bude slobodan”, rekao je Kovačević.

On je naglasio da će RS nastaviti da podržava politiku Srbije.

Izvor: Vijesti.ba
Foto: Printscreen YouTube / Al Jazeera Balkans

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top