PREMINULA MERIMA NJEGOMIR: Legendarna pevačica narodne muzike izgubila bitku protiv raka!

Popularna pevačica Merima Njegomir preminula je danas nakon kraće bolesti, prenose domaći mediji.

Legendarna pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je u 69. godini nakon kraće bolesti, potvrdila je njena ćerka Ljubica, prenose domaći mediji.

Merima je prethodno otkrila javnosti da se bori sa rakom. Pevačica se nakon toga mesecima nije pojavljivala u javnosti jer je bila teško bolesna. Njeno zdravstveno stanje bilo je ozbiljno narušeno, pošto se borila sa teškim oblikom tumora. Merima je iza sebe je ostavila četvoto dece i četvoro unučadi.

Poslednjih mesec dana pala je u krevet i klonula. O njoj su brinula deca, a najmlađa ćerka preselila se kod nje kako bi uz nju bila 24 sata.

Merima Njegomir je jedna od najpoznatijih pevačkih zvezda sa naše estrade, te je ona školovani muzičar i vrsni interpretator i starogradskih i narodnih pesama, a na estradi ima titulu vrlo velike dame, i uvek je rado viđena gošća u raznim zabavnim TV emisijama, na svim televizijama.

Pored izuzetnih pevačkih postignuća, gde je interpretirala i stare ruske pesme i sevdalinke, pevala je i na nekoliko stranih jezika koje tečno govori. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od bezvremenskih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

Rođena je 9. novembra 1953. godine u Beogradu gde je živela i radila.

Pesma „Ivanova korita“ koju je Merima snimila 2001. godine na izuzetno tih i nenametljiv način postala je veliki hit, što je vrlo neobično.

Iako je pevačica nastavila da snima pesme i albume, posle te 2001. godine, nijedna pesma nije uspela da nadmaši popularnost „Ivanovih korita“.

Izvor: Mediji
Foto: Printscreen YouTube / Blic

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top