NESVAKIDAŠNJA NESREĆA U BUGARSKOJ: U zapaljenom autobusu poginulo 46 putnika

U nesreći koja se tokom noći dogodila u Bugarskoj poginulo je 46 osoba, među kojima ima i dece. Sedmoro preživelih trenutno je u bolnici i van životne opasnosti su. Uzrok nesreće još nije poznat. Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je Srbin iz Preševa jedna od žrtava.

Televizija Alsat objavila je spisak putnika koje je prevezao autobus koji je izgoreo na autoputu u Bugarskoj rano jutros.

Među putnicima su Memeti Zapisi, Široki Muhsin, Ljupčo Zafirov, Ameti Luan, Ameti Džihan, Ameti Aljban, Ameti Avni, Rustemi Ibrahima, Rustemi Fevzije, Amed Aleja, Fejzulah Haliti, Haliti je Hamije, Fustan Nermije, Sumeja Lok, Fazliji Sumera, Abdulovska Nadzhije, Belu Albion, Ukali Gazmenda, Islami, Hatije, Isei Medžide, Iseni Hamdi, Ramanoska Almira, Ramanoski Enis, Sali Rabija, Mustafoska Zelija, Mustafoski Sade, Jahi Belma, Jahi Ramiz, Iseni Fikrije, Iseni Anisa, Jahi Razije, Muhajer Ansi, Jahja Ergin, Jahja Omer, Muhajer Erdal, Jahja Ajla, Jahja Semi, Jahja Amijet, Ljutfiji Medina,
Sulejmani Ljuljzima, Osmanov Shefija, Ferra Ajla, Sali Jehova, Jasharovski Zhuljejha, Pajazitovski Elmedin, Jasharovski Đula, Pajazitovska Gjulizarka, Jasharovski Ilmi, Pajazitovski Epib, Aliti Visar, Jašarovski Minir i Aliti Orhan.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je državljanin Srbije iz Preševa, koji se nalazio u autobusu iz Severne Makedonije koji se tokom noći zapalio na autoputu u Bugarskoj, preživeo nesreću i da se trenutno nalazi u bolnici u Sofiji. Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović za N1 kaže da zasad nema nijedne zvanične potvrde o tome da među stradalima u nesreći ima i državljana Srbije.

Jedini državljanin Srbije koji je bio u autobusu koji je izgoreo u Bugarskoj je Ljulzim Sulejmani iz Preševa i on je među sedam preživelih putnika, kao i njegova verenica iz Kumanova s kojom je išao na putovanje u Istanbul, rekao je makedonski premijer Zoran Zaev, prenosi Nova.rs.

Izvor: nova.rs, Foto: nova.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top