KOMŠIĆ: Ukoliko Dodik nastavi ovako, sukob je izvjestan!

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine u intervjuu za srbijanski list Danas kazao je da ukoliko Milorad Dodik realizuje ono što najavljuje – sukob je potpuno izvjestan.

“Ukoliko Dodik nastavi ovako, to jeste ako izvrši udar na državne institucije formirajući paralelne, cijepajući OS BiH i rehabilitirajući VRS, ili cijepajući pravosuđe BiH, sukob je potpuno izvjestan”, naveo je Komšić odgovarajući na pitanje lista Danas kolika je realna opasnost od izbijanja sukoba u BiH i da li Srbija i Hrvatska podrivaju stabilnost u BiH.

Komšić upozorava da bi svi u RS-u pa i Srbiji trebali da dobro promisle o tome u što ih Dodik vodi.

“Ukoliko se to desi, to će biti, želim posebno da naglasim, sukob institucija države sa Dodikom i njegovim falangama, a ne sukob sa srpskim narodom. Naglašavam ukoliko, da ne bi sutra bilo da sam iz čista mira rekao da je sukob izvjestan, jer propagandna mašinerija iz RS i Srbije ima taj običaj, rekao bih i tradiciju lažiranja iskaza onih koju su za mir, i uljepšavanja iskaza onih koji ga ugrožavaju”, naveo je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Federalna novinska agencija – FENA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top