ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Nije mi nuđeno da budem marioneta Beograda, ne bih ni prihvatio!

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da mu niko nikad nije ponudio da bude “marioneta” Srbije jer svi vrlo dobro znaju da bih tu ulogu uvek odbio.

„Ja sam od početka, odmah posle 30. avgusta, poručio da nemam mentora. Moja Crna Gora mi je važnija, taj kamen cucki mi je miliji od ne znam koliko rala zemlje u Šumadiji. Ne zbog toga što ja ne volim Šumadiju, nego zbog toga što imam takav odnos i što smo tako vaspitavan i da postoji pupčana veza čoveka sa njegovim ognjištem. Ta pupčana veza je nešto što mene jedino opredeljuje“, kazao je on u intervjuu za Vijesti na pitanje da li mu je nuđeno da bude marioneta odnosno da prihvati ulogu koju su evidentno prihvatili neki političari u Crnoj Gori, ali i u regionu.

Govoreći o odnosima ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića sa ministrima iz Vlade Srbije koji su vrlo bliski srbijanskom predsedniku Aleksandru Vučiću, on je kazao da su to ljudi koji se bave finansijama, koji se izuzetno razumeju, znaju se i prirodno je da imaju dobru saradnju.

“Postoji razmena ideja, mišljenja, ali ne nikako i takvog jednog uticaja koji želi neko da predstavi. Bio sam pre neki dan iznenadjen zbog spekulacija da je program ‘Evropa sad’ nastao u takvim jednim razgovorima”, rekao je on.

On je kazao u intervjuu “Vijestima” da su odredjeni politički akteri tajno pregovarali o izboru nove vlade, i da je ona “bukvalno bila i formirana”.

Krivokapić je rekao da je za “jačanje Vlade kroz unapredjenje u odredjenim segmentima” gde, kako je naveo, postoji veliki pritisak i opterećenje ministarstava i ministara.

Komentarišući tvrdnje da se spremala politička korupcija prilikom glasanja o nepoverenju njegovoj Vladi u parlamentu, od kog se odustalo, Krivokapić kaže da je na tome radio predsednik države i lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / NOVA S

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top