POKRET EKOLOŠKI USTANAK: Ne verujemo Vučiću i Brnabić

“Znamo da su Ana Brnabić i Aleksandar Vučić blizu da raskinu potpisano sa Rio Tintom, jer besni građani su ih na to primorali, ali pre toga sve potpisano se mora staviti na uvid javnosti! Moramo videti ko je i kad šta potpisao, da bismo znali, ako bude tražena nekakva odšteta, ko će taj ceh i da plati”, saopšteno je iz Ekološkog ustanka povodom najnovije izjave premijerke Ane Brnabić. Oni najavljuju i r

Naima, Ana Brnabić je, govoreći na televiziji Pink, rekla da je „zaista na ivici toga“ da Vlada prihvati sve ispostavljene zahteve i poništi ugovore sa „Rio Tintom“ i Velikom Britanijom.

„Niti smo ih doveli, niti smo obećali, niti smo uradili nešto što narod nije znao, sve što smo radili, radili smo transparentno. Slušamo naš narod“, rekla je predsednica Vlade.

Istekao je rok dat Vladi Srbije da se na uvid javnosti stave svi sporazumi, odluke i eventualni ugovori koji su potpisani sa Rio Tintom, i da se poništi uredba Vlade o Prostornom planu za projekat “Jadar” koji Rio Tintu omogućava dobijanje građevinske dozvole.

Potsećanja radi ovo su oprečne izjave koje su najviši zvaničnici izjavljivali:

– Predsednik Aleksandar Vučić je 4. 12. izjavio je u Gornjim Nedeljicama da postoji ugovor sa Rio Tintom.

– Ministarka Zorana Mihajlović, izjavila je 18. 12. 2021 da ne postoji ugovor sa Rio Tinotom, niti ikakve obaveze prema kompaniji Rio Tinto.

– Premijerka Ana Brnabić je 28. 12. 2021 izjavila da ne postoji obavezujući dokument koji je potpisan ali da će kompanija tražiti odštetu od Republike Srbije.

Pošto spin doktorima ne smemo verovati na reč, vidimo se danas na blokadama, a od 15-tog januara planiramo dalju radikalizaciju protesta ukoliko se ova dva zahteva ne ispune.”

Izvor: nova.rs, Foto: Društvene mreže/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top