DEZERTIRAO ZBOG ZLOČINA: Poljski vojnik otkrio ubistvo 240 izbeglica na granici! (VIDEO)

Poljski vojnik Emil Czeczko, koji je pobjegao u Bjelorusiju, obavijestio je istražitelje o ubojstvu oko 240 izbjeglica na poljsko-bjeloruskoj granici, objavila je Istražna komisija Bjelorusije.

“Tijekom krivične istrage, Emil Czeczkootkrio je da su on i njegove kolege sudjelovali u organiziranim ubojstvima u pograničnom području i blizu naselja Sjemjanovka u Poljskij, od 8. lipnja 2021. godine. Prema riječima vojnika, on zna za ubojstvo više od 240 ljudi”, navodi se u priopćenju na “Telegramu”.

Detektivi su izjavili da je Czeczko rekao da su među žrtvama izbjeglice koje su putovale kroz Poljsku do Njemačke, uključujući žene i djecu, kao i dvoje volontera koji su pomagali strancima.

Iz Komisije je naglašeno da su poljski vojnici sahranili tijela u posebno pripremljene jame u šumama, prenijela je Srna.

U priopćenju se ističe da je, s ciljem dobivanja objektivnog dokaza, predan zahtjev Ministarstvu vanjskih poslova Bjelorusije da o događajima obavijesti međunarodne organizacije, kao i dužnosnike s Bliskog istoka i iz Afganistana, diplomatskim kanalima, javio je TASS.

Komisija dodaje da će detektivi iznijeti pravnu procjenu za zločine koje su počinili poljski vojnici, uz napomenu da se nastavlja istraga pod optužbama za zločine protiv sigurnosti čovječanstva, promoviranje rata i namjerno napuštanje.

Czeczko je pobjegao u Bjelorusiju 16. prosinca i zatražio azil zbog neslaganja sa brutalnom politikom Poljske usmjerenom ka migrantima.

Izvor: Bljesak
Foto: Printscreen YouTube / АТН: новости Беларуси и мира

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top