DRAGO PILSEL: Dodika jako lupiti po novčaniku, pa će smiriti doživljaj!

Hrvatski teolog Drago Pilsel je među onima koji smatraju da su sankcije rješenje za političku krizu u Bosni i Hercegovini.

Pilsel je poznat kao oštar kritičar vlasti u Hrvatskoj, ali i vlasti u susjednim državama. Pozvao je da se član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, kao i njegovi partneri, novčano sankcionišu.

“Najdražeg gosta Pantovčaka (ured predsjednika Hrvatske, op.a.) Milorada Dodika treba jako, ali vrlo jako lupiti po novčaniku, kao i njegove partnere. Sankcije su dobra pedagogija. Pa će ove vođe RS-a smiriti doživljaj. Bit će Bosne i Hercegovine, dašta nego da će opstati i biti. Samo polako i bez nervoze”, poručio je Pilsel.

Ovaj teolog i novinar je posebno oštar u kritici nacionalizma na prostoru bivše Jugoslavije. U intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) se predstavio kao antifašista koji zastupa “kršćanski humanizam i ljudsko-pravašku kulturu”.

Podsjećamo, Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država je prošle sedmice sankcionisalo Dodika, kao i predsjednika PDA Mirsada Kukića i Alternativnu televiziju (ATV). Izgledno je da će Dodika sankcionisati još neke države, a prije svega se to očekuje od Njemačke i Velike Britanije.

Izvor: Klix.ba
Foto: Printscreen YouTube / RTRS vijesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top