DRITAN ABAZOVIĆ PRELOMIO: Crna Gora treba manjinsku vladu

Ekspertska Vlada Zdravka Krivokapića nije ispunila prvobitna očekivanja, a naredni cilj je formiranje manjinske vlade, saopštili su danas Građanski pokret URA i Savez građana CIVIS, čiji su lideri Dritan Abazović i Srđa Pavićević.

Na konferenciji govore lider URE i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, kao i predsednik Saveza građana CIVIS Srđa Pavićević.

„Tu smo da saopštimo nešto o čemu se dugo priča, ali smatrali smo da je bilo pristojno da onog dana kada tema dođe na dnevni red, bude odmah podeljena sa vama“, rekao je na početku Pavićević.

On je istakao da koalicija „Crno na bijelo“ želi formiranje manjinske vlade, koja će „biti dovoljno prostrana za sve koji se zalažu za ideju civilizovanog sveta“.

Potom se obratio i lider pokreta URA Dritan Abazović, koji je objasnio da su u prethodnom periodu vršena brojna istraživanja i konsultacije.

“Ne delim potpuno razočarenje vladom, mislim da je uradila mnogo dobrih stvari, ali i propustila neke da su sve koalicije bile čvrste da uvek podržavaju vladu. Koalicija “Crno na bijelo” za to nije kriva, jer smo od početka podržavali vladu”, rekao je Abazović.

Kada je reč o izglasavanju nepoverenja vladi u parlamentu, Abazović je rekao da je on spreman na taj potez.

“Kao ljudi koji pokušavaju da nađu rešenja, čak i kada nisu idelana, odlučujemo da vodimo proaktivnu politiku. Za poverenje Vladi Crne Gore, što se mene tiče, neka se glasa sutra, a mi idemo u opoziciju”.

Rešenje je – manjinska vlada, koja će uskoro biti predložena svim činiocima vlasti u Crnoj Gori, koji će odlučivati o predlogu koalicije “Crno na bijelo”. Govoreći o parijama koje će činiti pomenutu manjinsku vladu, lider pokreta istakao je da je sada fokus na podršci predlogu koalicije “Crno na bijelo”.

“Da podrži ovaj predlog može svako, da uđe u vladu – nisam siguran”.

Izvor: nova.rs, Foto: Dritan Abazović / Printscreen YouTube / Crno na bijelo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top