MINISTAR U VLADI CG: Zdravko Krivokapić neće podneti ostavku!

Nema mesta nagađanjima da će crnogorski premijer Zdravko Krivokapić podneti ostavku uoči izglasavanja nepoverenja vladi, u petak, 4. februara, izjavio je danas ministar za ekonomski razvoj Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović je u izjavi za TV Prva rekao da je današnja sednica vlade redovna i da je zakazana dan ranije od uobičajenog termina, jer sutra zaseda Skupština na čijem dnevnom redu je smena potpredsednika Krivokapićevog kabineta Dritana Abazovića. Milatović nije konkretno odgovorio na pitanje šta je na dnevnom redu današnje sednice, te dodao da je uobičajeno da se na sednicama razgovara o ekonomskim dešavanjima.

A što se ekonomskih dešavanja tiče, Milatović je rekao da su svi građani Crne Gore prvi put ovih dana dobili uvećane plate u skladu sa programom aktuelne vlade “Evropa sad”, kao i da minimalna zarada u ovoj državi iznosi 450 evra.

Stoga, ističe Milatović, niko u Crnoj Gori ne razume racionalnost Abazovićevog postupka da posle sjajnih rezultata vlade predlaže formiranje manjinske vlade zajedno sa, kako je rekao, poraženim režimom Mila Ðukanovića.

Šta ako se izglasa nepoverenje?

Na pitanje ima li Abazović dovoljno poslaničkih glasova za izglasavanje nepoverenja vladi, Milatović kaže da rušenjem prve demokratske vlade u Crnoj Gori Abazović produbljuje podele i skreće zemlju sa dobrih ekonomskih stvari i to na, kako navodi, politički nepametan i izdajnički potez, protiv volje građana koji su glasali za smenu kvazi diktatorskog režima.

“U slučaju da dođe do izglasavanja nepoverenja trebalo bi da dođe do novih parlamentarnih izbora, međutim, neki to čitaju drugačije i pozivaju na Ðukanovićevu praksu. Svakako ukoliko se desi, ako Abazović sa DPS-om glasa za rušenje ove vlade, ono što bi trebalo da se desi su vanredni parlamentarni izbori u maju, zajedno sa lokalnim u nekim opštinama”, kaže Milatović.

Na pitanje da komentariše mogućnost da je Ðukaović umešan u atentat na srpskog predsednika Aleksandra Vučića, Milatović kaže da sve što zna saznao je iz medija i da ne bi voleo da je bilo iz Crne Gore umešan u tako nešto.

Jer, kako ističe, on je neko koji se zalaže da Srbija i Crna Gora imaju dobre susedske odnose.

Milatović je potvrdio da ako vlada Krivokapića padne, premijer i deo ministara će formirati stranku jer, kako kaže, ne smeju da ostanu dužni građanima, čija su očekivanja od ove vlade velika.

Izvor: Euronews
Foto: Printscreen YouTube / Todovid

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top