LUKAŠENKO SE OBRATIO UKRAJINCIMA Manite se prekookenaskih gospodara, oni vam nikakvu sreću neće donijeti!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je Ukrajinu da odustane od prekookeanskih gospodara, jer joj oni „nikakvu sreću neće doneti“.„Setite se svoje pozicije: uvek smo nudili mir… Sve prolazi, zaboravlja se. Problem je u tome koliko će dubok biti ožiljak u srcima naših slovenskih naroda nakon naših sukoba. Zbog toga još jednom predlažem: zaustavite se, manite se tih preookeanskih gospodara. Nikakvu sreću vam oni neće doneti. Čim im ne budete više od koristi, baciće vas na đubrište istorije“, rekao je Aleksandar Lukašenko.On je pozvao ukrajinski narod i ukrajinske vlasti da učine sve da Minsk Kijev uvek žive u miru i slozi.

„Želim da se obratim ukrajinskom narodu i rukovodstvu: učinimo sve da uvek živimo u miru i slozi. To je naš put – put miroljubivosti i sloge“, rekao je Lukašenko, a prenela agencija Belta.

Beloruski lider je, takođe, rekao da Minsk neće dozvoliti izdajnicima Rusije da pucaju u leđa Rusima preko Belorusije.

„Oni koji oštre koplja pre svega na zapadu naše zemlje treba da zapamte: mi izdajnici nikada nismo bili i nećemo biti. I vaši planovi da pucate u leđa Rusima preko Belorusije neće uspeti“, rekao je Lukašenko na svečanosti posvećenoj Danu zaštitnika otadžbine i oružanih snaga Belorusije.Lukašenko je izjavio da „političari treba da se smire, urazume i da donesu ispravnu odluku u interesu naroda“.„Narodi koji ginu, ne daj bože da počne rat, ne žele taj rat, ne žele da ginu. Oni žele da žive, kao svi. To je naša nepokolebljiva pozicija. Otvoreno je izlažem, ali hoću još jednom da naglasim: nema nikakve panike i bezumlja. Kako smo živeli, tako ćemo i živeti“, rekao je Lukašenko.

Izvor: Sputnik, Foto: Društvene mreže

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top