FORIN POLISI: Amerika nije uspela da okupi svet protiv Rusije!

SAD nisu uspele da okupe svetsku zajednicu protiv Rusije, piše novinar Kolum Linč u svojoj kolumni za ugledni časopis Forin polisi .

„Osim najbližih prijatelja i vojnih saveznika Sjedinjenih Država u zapadnoj i istočnoj Aziji, većina sveta nije zainteresovana da se pridruži kampanji izolacije Rusije koju vode SAD“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, mnoge zemlje imaju istorijske veze sa Moskvom od kojih nisu spremne da se odreknu, jer će im ekonomska blokada Rusije naneti ozbiljnu štetu.

Novinar smatra da su mnoge zemlje nezadovoljne američkom politikom vojnih intervencija na Bliskom istoku. Istovremeno, ključne zemlje Azije i Afrike pokušavaju da održe dobre odnose i sa SAD i sa Rusijom. Dakle, nijedna afrička država nije uvela sankcije Moskvi, a neki saveznici SAD nisu direktno podržali Vašington.

„Nigde ta ambivalentnost nije bila očiglednija nego na Bliskom istoku, gde su se ključni američki strateški saveznici — Izrael, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija — odupirali pozivima SAD da izoluju Rusiju i pridruže se američkim sankcijama protiv nje“, piše Linč.

Kako je primetio novinar, ni Indija nije podržala SAD, ne glasajući za antirusku rezoluciju, a sada pregovaraju o uvozu ruske nafte.

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen YouTube / CBS News

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top