STEVANDIĆ: Republika Srpska da prati politiku Aleksandra Vučića!

“Aleksandru Vučiću (predsjednik Srbije op.a.) su sve parlamentarne stranke Republike Srpske pružile podršku s jako dobrim razlogom, jer raniji predsjednici Srbije znali su ponekad negativno da se odnose prema Republici Srpskoj, dok je sam Vučić uvažavao i RS i njen narod, bez obzira na to da li pripadao vlasti ili opoziciji”, izjavio je predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, gostujući na Alternativnoj televiziji, i dodajući da ne postoji konkretan razlog zašto Vučića ne bi podržao bilo ko iz RS.

Ostali predsjednički kandidati u Srbiji, napominje Stevandić, ne samo da nisu pomagali RS, već su upućivali i razne loše signale.

“Podrška Vučiću je samim tim logična, pogotovo kad se vidi histerija Zapada koja se protiv Vučića i vodila, i taj pritisak će se samo povećati”, rekao je Stevandić.

Stevandić napominje da Srbija i RS zbog trenutne međunarodne politike trpe velike pritiske na svoju štetu, koje međunarodna zajednica, kako dodaje, prećutno podržava. Stoga, Stevandić zaključuje da izborni rezultat Aleksandra Vučića nije nikakvo iznenađenje, jer, prema njegovom mišljenju, vodi politiku neutralnosti i mira.

Govoreći o politici unutar Republike Srpske i BiH, Stevandić napominje da nema razvoja bez vlastite imovine i resursa, te smatra da je potez predsjednice RS Željke Cvijanović o vraćanju nadležnosti nad imovinom jedini način privođenja investicija i razvoja.

“Geopolitička razračunavanja dovela su do trenutne ekonomske situacije u svijetu, i one se nekako najviše odražavaju u ovom regionu, te ne treba napraviti ishitrene poteze, već je potrebno je nacionalno i političko jedinstvo Republike Srpske, u suprotnom se neka mračna predviđanja mogu ostvariti”, istakao je Stevandić.

Napominje da se “nametnuti zakoni ne sprovode u Republici Srpskoj i da je to rezultat političkog jedinstva, i da se on ne može trenutno promjeniti na nivou Bosne i Hercegovine”, jer je, kako kaže, jasno da političari iz Federacije BiH to opstruišu.

“Jedinstvo političara Republike Srpske ima snagu da obesmisli nametnute zakone bivšeg Visokog Predstavnika, te je jasno da postoje napori iz Federacije BiH i dijela međunarodne zajednice da se stvori alternativa zajedničkoj politici, a sve sa ciljem ostvarivanja njihovih ambicija”, dodaje Stevandić.

Komentarišući međunarodnu politiku, Stevandić kaže da se od Zapada prema Rusiji danas vodi identična politika kao što se vodila prema srpskom narodu.

“Radi se o represiji i ignorisanju činjenica s jedne strane, a preuveličavanju i favorizovanju saveznika i istomšljenika s druge strane. Zapad danas pokušava prijetnjama i zastrašivanjem Srbiju i Republiku Srpsku okrenuti protiv Rusije”, poručio je Stevandić.

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Slobodna Bosna

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top