PAPA FRANJA: Mi smo rasisti, delimo izbeglice prema boji kože!

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja okarakterisao je kao rasizam činjenicu da mnoge zemlje izražavaju veću dobrodošlicu izbeglicama iz Ukrajine, nego onima koji dolaze iz drugih delova sveta pogođenih ratom.

Papa je, govoreći za italijansku televiziju RAI, istakao kako su najslabiji uvek najviše patili u ratovima, prenose agencije.

“Izbeglice su podijeljene. Prva klasa, druga klasa, po boji kože, dolaze li iz razvijene zemlje ili nerazvijene… Mi smo rasisti. I to je loše”, rekao je papa.

On je objasnio kako rat u Ukrajini u ovom trenutku jako pogađa Evropu, ali da treba pogledati i brojne ratove koji se trenutno vode u svetu.

“Ali, pogledajmo malo dalje. Svet je u ratu, svet je u ratu! Sirija, Jemen… zatim se setimo proteranih Rohindža, bez domovine. Rat je svuda”, rekao je on.

Govoreći o postojanju “kainskog ratnog plana”, poglavar katolika rekao je da razume lidere koji kupuju oružje, ali da ih ne opravdava.

“Živimo s tim demonskim planom koji kaže da se međusobno ubijamo zbog želje za vlašću, želje za sigurnošću, želje za tolikim stvarima”, smatra papa Franja.

Izvor: Preokret
Foto: Pixabay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top