KOMŠIĆ: Hrvatska se nikada neće pitati u BiH!

Član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, poručio je da se Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i izborni zakon.

Komšić se referirao na izjavu hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je rekao da će Zagreb nastaviti aktivnosti na zaustavljanju obespravljivanja Hrvata u BiH.

“Što god da kažu i učine i Grlić Radman i Milanović i Plenković i cijela Vlada Republike Hrvatske, kao i kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se oni nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH, uključujući i Izborni zakon”, rekao je Komšić za Oslobođenje.

“Krajnje je vrijeme da se Zagrebu kaže dosta je”

Komšić je hrvatskim političarima poručio da mogu dobiti i podršku Bruxellesa, Washingtona, Pariza, Berlina, Moskve, Beograda, Pekinga, Budimpešte, ili bilo koga drugoga u svijetu, i da se opet neće njih pitati ništa kada se radi o BiH. “To je uzaludno trošenje i vremena i energije, dakle, potpuno besmisleno djelovanje”, kaže Komšić.

Član Predsjedništva BiH rekao je da će, što se više Zagreb pokušava miješati u unutarnje stvari BiH i pojačati pritisak na BiH, odgovor iz BiH biti “sve tvrđi i tvrđi”. Kao primjer je naveo najavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da će vetom blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO dok BiH ne dobije izmijenjeni izborni zakon. “Krajnje je vrijeme da se i službenom Zagrebu kaže ‘ne’ i ‘dosta je’”, rekao je Komšić za Oslobođenje.

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Federalna novinska agencija – FENA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top