DRAGOLJUB PETROVIĆ: Plemenite SNS siledžije

Sećam se ko da je bilo danas, a bilo je pre tačno pet godina, mada je sve isto, samo njega nema gde nema – ispred studija N1 čekali smo da počne emisija o Vučićevoj prvoj inauguraciji zakazana paralelno sa inauguracijom – kada me je pozvala Lidija Valtner, naša novinarka, i obavestila da je upravo nepoznato lice izguralo sa platoa ispred Skupštine. Hm, izguralo…

– On me bukvalno odneo i izbacio u Pionirski park! – čuo se sa druge strane Lidijin glas.

Uznemiren Lidijin glas, dakako, jer ko ne bi bio uznemiren da ga neko podigne i odnese sa slobodnih srpskih ulica u nepoznatom pravcu, piše Dragoljub Petrović za Danas.

Delovalo mi je neverovatno – da nije možda Vesić napravio neku gondolu koja spaja plato ispred Doma Narodne skupštine i Pionirski park, pa gondola sama hvata ljude, podiže ih uvis, i nosi 100 metara odatle. Te ih tamo prizemljuje? Nekako u Srbiji uvek tražite razlog da ne verujete da je to baš onako kako vam je opisano.

– Baš te podigao i odneo? – pitao sam Lidiju i otišao u studio, gde sam odmah obavestio javnost da N. N. lica, najverovatnije plaćeni gondolijeri Srpske napredne stranke, odnose ljude od tačke A (skupa spontane podrške predsedniku) i tačke B (Pionirskog parka, retke zelene oaze u centru grada koja je preživela gospodina Zamenika). Karte za gondolu su besplatne, pa navali, narode.

Lidija je i sutradan bila uznemirena. Lično, nikada nisam osetio tu vrstu uznemirenosti jer mene do sada niko nije uspeo da podigne i transportuje na taj način od tačke A do tačke B, jer bi SNS u mom slučaju morao da angažuje reprezentativne dizače tegova u kategoriji od 110 kilograma, a ne neke bilmeze pokupljene s koca i koopca, kakav je bio opis tih N. N. lica, koji su Lidiju odneli, a jednog foto-reportera i jednog učitelja davili i vodili ka Pionirskom parku.

Onda je sve to već posle tri dana zaboravljeno. Kao da su se iskrcali vanzemaljci, nekog oteli i prebacili na tačku B, nekoga davili, a onda se vratili odakle su i došli, u nama nepoznata prostranstva svemira.

Sve dok na mejl redakcije nije stiglo obaveštenje sa N. N. adrese da su pomenuta N. N. lica uslikana baš tokom operacije davljenja, uvrtanja ruku i odnošenja, te se slike mogu pazariti na jednoj platformi za prodaju fotografija.

Kupimo fotografije i objavimo ih. I sednemo posle Sneža Čongradin i ja da identifikujemo lica sa slika, to uradimo brže od policije i tužilaštva, u čemu su nam zdušno pomogli čitaoci Danasa šaljući nam informacije i kratka uputstva za rubriku „Ko je ko među inauguracionim nasilnicima“.

Te istraživačkim novinarstvom utvrdimo sledeće: Slobodan S. je osoba koja je nasrnula na Lidiju Valtner. On je lično obezbeđenje Vučića prilikom stranačkih skupova i to je vidljivo na nekoliko fotografija koje su objavljene u medijima i na društvenim mrežama. Novinari koji posećuju sedište SNS u zgradi Starog Merkatora na Novom Beogradu viđali su ga za pultom na ulazu u stranačke prostorije.

Na nekoliko fotografija vidi se S. N., koji je tokom incidenta na mitingu SNS u jednom trenutku od drugog nasilnika „preuzeo“ Marka Radosavljevića i stegao ga oko vrata. U pitanju je bivši bokser i političar, učesnik rijaliti programa o kojem su mediji pisali 2016, što se i navodi na njegovom Fejsbuk profilu. On se na FB profilu hvalio da je radio u obezbeđenju premijera Srbije, a bio je i odbornik u Skupštini grada kao član Srpske radikalne stranke.

Piše: Dragoljub Petrović za Danas
Foto: Pixabay

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top