PRVENAC NA SRPSKOM JEZIKU: Bend Quasarborn objavio pesmu koja ruši žanrovske okvire metala! (VIDEO)

Beogradski metal bend “Quasarborn” (Kvejzarborn) objavio je svoj prvi singl na srpskom jeziku pod nazivom “Ne možeš imati sve”.

“Osim zbog toga što je ovo naša prva pesma na srpskom jeziku, ‘Ne možeš imati sve’ mi je posebno draga jer ruši žanrovske okvire metala još više nego naš dosadašnji rad”, kaže pevač i gitarista Quasarborn-a Luka Matković.

Uz novu pesmu dolazi i spot u realizaciji Jovane Uzelac, kao i najava trećeg album koji se očekuje početkom 2023. godine.

“Ovaj album je nastao najorganskije, razmena muzičke energije između članova benda je na najvišem nivou do sada i mislim da se to baš oseća, mislim da je ovo najautentičnije izdanje Quasarborn-a do sad”, ističe Luka.

Pesma Ne možeš imati sve zbog toga je specifična ne samo u jezičkom, već i u muzičkom smislu u odnosu na prethodne singlove benda.

“Ne mogu da zamislim da u nekoj ranijoj fazi benda imamo ovakav moćan i melodičan refren”,
kaže Luka i objašnjava: “Naš prvi album je bio dosta utemeljen u treš metal zvuku, drugim albumom smo te ‘okove’ malo razbili, a sada… Sada mislim da smo ih se sasvim oslobodili i to me jako raduje”.

Quasarborn do sada iza sebe ima dva izdanja “The Odyssey to Room 101” i “A Pill Hard to Swallow”, kao i zvanično video izdanje “Uživo u klubu Drugstore”. Pored toga, mogu se pohvaliti evropskom turnejom 2018. godine, nastupima na festivalima kao što su EXIT, Overload, ETEF i drugi, kao i velikim brojem koncerata u Srbiji i regionu.

Bend 2016. godine osnivaju Luka i bubnjar Marko Danilović, poznatiji pod nadimkom “Tihi”, a priključuju im se Miloš Tomasović (bas gitara) i Dimitrije Čuturilo (gitara). Od samog početka, ovaj bend je karakterisala jedna crta na koju su danas, kako kažu, izuzetno ponosni, a to je realizacija gotovo svega u sopstvenoj režiji.

Dok je za produkciju, snimanje i zvuk zadužen Luka, o vizuelnim aspektima benda kao što su dizajn i grafike, brine se Tihi.

Članovi Quasarborna izuzetno su aktivni da domaćoj muzičkoj sceni. Luka Matković sa svojim studiom “Citadela” potpisuje produkciju više desetina domaćih izdanja, a često se nađe i na bini kao gitarista benda Eyesburn. Marko Danilović Tihi, takođe, autor je brojnih logotipa i omota domaćih albuma.

Bend nakon objave nove pesme kreće na novu evropsku turneju sa bendom Alitor. Očekuju se koncerti u Nemačkoj, Češkoj i Sloveniji, a na proleće 2023. godine i velika promocija novog albuma u Beogradu. Quasarborn možete pratiti na Fejsbuku i Instagramu.

Tekst: Preokret
Foto: Quasarborn / Privatna arhiva

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top