NASTAVAK NEMIRA U BUDVI: Privatno obezbeđenje na vratima opštine, građani čekaju ishod sastanka starog i novog rukovodstva (VIDEO)

Smenjeni predsednik Opštine Budva Marko Carević i predsednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović sastali su se sa novim rukovodstvom grada, a sastanku su prethodili incidenti ispred zgrade opštine.

Haos je nastao ispred zgrade Opštine Budva kada je Vladimir Bulatović, kojeg je nova većina u lokalnom parlamentu proglasila za vršioca dužnosti predsednika Opštine izašao na poziv odbornika Demokrata Mijomira Pejovića.

Pejović je Bulatoviću govorio da “izađe napolje, sram ga bilo”, “krvave su ti ruke”, “izađi pred građane, ruke si okrvario”, “postao si sluga mafije”, prenose Vijesti.

PRIVATNO OBEZBEĐENJE NA ULAZU U OPŠTINU: “Nećeš ga uć’

Na ulaz u zgradu opštine postavljeno je privatno obezbeđenje, koje nije pustilo odbornika Demokratskog fronta Đorđija Vujovića da uđe u zgradu opštine, iako je pokazao legitimaciju. Došlo je do guranja i verbalne rasprave sa obezbeđenjem, a kako prenose podgoričke Vijesti, zamenik komandira Rade Krunić rekao je odbornicima Pejoviću i Vujoviću “da pošto su masu iziritirali da je sada i smire”.

Pošto su se tenzije smirile odbornici su ušli u zgradu opštine.

U zgradi Opštine Budva u toku su pregovori predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i potpredsjednik Opštine Marka Markovića sa Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, koje je nova većina u lokalnom parlamentu proglasila za vršioca dužnosti predsjednika Opštine, odnosno za v.d. predsjednicu parlamenta.

Na stolu su razne opcije na koji način dvije suprotstavljene strane mogu da nastave da upravljaju gradom do izbora.

Policijski kordon je i dalje na ulazima u zgradu Opštine, a građani su se povukli do obližnje zgrade Montenegroturista, gdje se čeka ishod pregovora.

Opština i Građanski biro funkcionišu, a policijski službenici u civilu su u holu zgrade.

Smenjeni čelnici Opštine Budva Marko Carević i Krsto Radović i ostali opštinski funkcioneri pušteni su sinoć na slobodu, nakon hapšenja tokom nereda prilikom blokade opštinske zgrade i intervencije crnogorske policije juče ujutro.

Milanu Careviću, sinu Marka Carevića, koji se tereti da je napao policajca i naneo mu telesne povrede tokom jučerašnjih nereda u Budvi, određeno je zadržavanje do 72 sata.

CEROVIĆ NA ZEMLJI: Policija prekoračila ovlašćenja u pojeedinim alučajevima

Savet za građansku kontrolu rada policije na sednici koju je održao kasno sinoć je zaključio da su policijski službenici Centra bezbednosti Bar – Saša Knežević i Alen Hamzić, upotrebom fizičke snage prekoračili ovlašćenja prilikom hapšenja sekretara za investicije Opštine Budva Mladena Mikijelja.

Intervencijom jakih snaga crnogorske policije, iz zgrade Opštine Budva, u ranijim jutarnjim časovima juče su nasilno izvedeni i odvedeni u Centar bezbednosti Budva čelnici lokalne samouprave koji su smenjeni 11. juna.

Nekoliko stotina građana Berana i Kotora protestovalo je sinoć zbog događaja u Budvi.

Izvor: Vijesti.me Foto: Printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top