NOVI GRAFIT ZA ĐOKOVIĆA U HRVATSKOJ: Poruku “da Bog da krepa” zamenile reči koje vraćaju veru u ljude

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nakon sramotnog grafita koji je osvanuo u Splitu, u Hrvatskoj se pojavio još jedan upućen najboljem svetskom teniseru.

U Zaboku, nedaleko od glavnog grada Hrvatske, osvanuo je grafit podrške Novaku Đokoviću.

“Da dugo živiš to nam je želja. Pozdrav iz Zaboka! Hvala ti”, piše na zidu.

Autorka poruke je postavila fotografiju na Fejsbuku i poručila da je to najmanje što je mogla da učini, a ljudima da “ne mrze i ne budu zli”. 

Najmanje kaj ja mogu… ❤️Nije sprej, ali je kreda u boji. U skladu s imenom! 😉 Da me u'apse. 😂🙈Ljudi, nemojte mrziti i biti zli.

Geplaatst door Bojana Birač op Donderdag 25 juni 2020

Ovaj grafit napisan je samo dan pošto je u Splitu osvanuo jedan sa morbidnom porukom u kojoj se sprskom igraču želi smrt od koronavirusa.

“Da umreš od nje to nam je želja, pozdrav iz Splita da Bog da krepa. Đokoviću, umri”, Pisalo je plavim sprejom na jednom zidu.

Grafit je osvanuo u splitskoj Sinjskoj ulici, preneo je portal Index.hr, ali je oko 11 časova prekrečen, čime je kako se navodi u tamošnjim medijima, “brzom reakcijom odgovoreno je autoru grafita”.

Od trenutka kada je Grigor Dimitrov javio da je pozitivan na korona virus, Novak se našao u ogromnom problemu kao organizator događaja jer su strani mediji iskoristili priliku da zapucaju iz svih oružja.

Osmeh na lice vraćaju primeri “malih” (a upravo najvećih) ljudi koji su odlučili da govore o ljubavi i pozitivnim vrednostima umesto da gledaju na svet zlobnim pogledom. Bravo!

Izvor: RTS Foto: Adriatour

Share.

Leave A Reply