SUMNJE U ISTRAGE DRŽAVNIH ORGANA: DF i DPS u klinču oko pitanja – ko je hapsio majku Milana Kneževića i da li su vrh DB-a i Đukanović švercovali duvan i drogu?

Zbog svađe jednog od lidera opozicionog DF, Nebojše Medojevića i poslanika vladajuće DPS konsultativna sednica o postupanju državnih organa u istragama o napadima na novinare je prekinuta i data je pauza.

Medojević i poslanici DPS posvađali su se zbog načina postavljanja pitanja, pišu podgoričke Vijesti.

Na početku konsultativne sednice, poslanik DF Milan Knežević je pitao da li će on u okviru diskusije moći da pita ko mu je uhapsio majku.

Knežević je nekoliko puta ponovio pitanje da li će danas dobiti odgovor od direktora Uprave policije (UP) Veselina Veljovića, v.d. vrhovnog državnog tužioca (VDT) Ivice Stankovica ili od šefa kriminalistike UP Enisa Bakovića, ko mu je 31. januara uhapsio majku.

VELJOVIĆ: Nisam čuo od službi bezbednosti Italije o švercu FOTO: Savo Prelević

“Želim da znam ko je to učinio. Da znam koga od vas da dužim. Jeste li to vi ili Zoran Lazović, želim da znam koga da dužim”, nekoliko puta ponovio je Knežević.

Kneževićeva majka bila je jedna od 16 uhapšenih u akciji policije 31. januara, a lisice na ruke šezdesetosmogodišnjoj Ratki Knežević stavljene su zbog navodnog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika.

Sednica je prekinuta, nakon što je Medojević rekao da taj politički savez ima ozbiljne sumnje u istrage državnih organa, tim pre što veruju da je vlast odgovorna za te napade.

“Pre ubistva Duška Jovanovića, Vrhovni kasacioni sud je osudio Mila Ðukanovića zbog šverca duvana. Već 2001. godine krenuo je šverc kokaina, u Italiji je formiran predmet. Pa me interesuje da odgovori VDT da li su vrh DB-a Zoran Lazović, Duško Golubović, ali i Milo Ðukanovic bili uključeni u šverc duvana i droge. Postavljam pitanje jer je Duško Jovanović ubijen zbog pisanja o švercu duvana”, rekao je Medojević.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je odgovorio da se više puta sreo sa strukturama službi bezbednosti Italije, sa Pjetrom Grasom nekoliko puta ali da nikada nije dobio pismenu ili usmenu informaciju o ovome što je Medojević pričao.

“Glavni tužilac Italije za borbu protiv mafije ovo nikada nije pomenuo, a imao sam tri susreta sa njim”, rekao je Veljović.

Izvor: Vijesti.me Foto: Vijesti.me

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top