ISPOVEST ITALIJANA (33): Bio sam izvrsnog zdravlja, u 36 sati sam završio na respiratoru!

Raste broj izliječenih od koronavirusa u svijetu. No, priče nekih od ljudi koji su ga preboljeli upozoravaju na to o kakvom je nepredvidivom virusu riječ. Zaključak je – pravila nema

Ohrabrujući primjeri stižu sa svih strana – 95-godišnju Švicarku virus je na sedmicu smjestio čak i na intenzivnu njegu, odbila je respirator, ali se ipak uspjela oporaviti.

Ima i primjera koji upozoravaju da niko nije siguran. Italijanski advokat Andrea Napoli (33) cijeli se život bavio sportom, zdravo je živio, nikada nije pušio. Virus ga je pokosio naglo. Dobio je visoku temperaturu, nije mogao disati, bio je toliko slab da nije mogao ni ustati iz kreveta.

Završio je na respiratoru.

“Bio sam na kisiku devet dana. Zapravo osam dana, gotovo devet. Stalno, bez prestanka”, naveo je Andrea Napoli te dodao: Takve situacije trebaš proživjeti da bi ih stvarno i potpuno shvatio. Ovo svakako nije jedna obična gripa. Nikada se nisam našao u situaciji poput ove. Ja koji imam 33 godine, koji sam izvrsnog zdravlja, našao sam se u manje od dan i pol na intenzivnoj njezi”.

Izvor: Radio Sarajevo Foto: Privatna arhiva

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top