BEOGRAD: U 67. godini preminula legendarna srpska glumica Neda Arnerić

Slavna srpska glumica Neda Arnerić preminula je danas u 67. godini. Ona je važila za jednu od najboljih glumica sa prostora bivše Jugoslavije. Nedu je u njenom stanu za trpezarijskim stolom pronašao brat, javlja Telegraf.rs. Nema tragova nasilja, a u domu se nalaze pripadnici policije i Hitne pomoći.

Neda Arnerić rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru. Glumica je u filmovima, TV serijama i pozorištu.

Tokom karijere ostvarila je zapažene uloge u desetinama filmova.

Tokom godina je njena popularnost rasla, a svojim glumačkim umijećem zadivila je cijelu Jugoslaviju, prenosi B92. Nakon velike popularnosti šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga vijeka, Neda Arnerić je i devedesetih doživjela veliku slavu zahvaljujući blokbasteru Tri karte za Holivud i televizijskoj seriji Policajac sa Petlovog brda.

Arnerić je ostvarila upamćene uloge u filmovima “Višnja na Tašmajdanu”, “Užička republika”, “Sutjeska”, “Valter brani Sarajevo”, “Varljivo leto ’68”, “Ispravi se, Delfina”, “Ko to tamo peva” i drugim. Također, igrala je i u mnogobrojnim italijanskim filmovima.

Neda se od malih nogu interesovala za razne vidove umjetnosti. Kao djevojčica je učila balet, a sa 10 godina je počela da pohađa časove glume u grupi pokojnog glumca i reditelja, Bate Miladinovića.

Bila je član Dječje dramske grupe Radio Beograda i sa 13 godina je snimila svoj prvi film pod nazivom “San” i postala je prva dječija filmska zvijezda u Jugoslaviji. Njen talenat je prvi uvidio reditelj Puriša Đorđević sa kim je nastavila da sarađuje.

Telegraf/Klix.ba/Preokret, Foto: biografija.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top