ANA BRNABIĆ SAOPŠTILA: Prvi smrtni slučaj od Korone u Srbiji (VIDEO)

Koronavirus odneo je prvu žrtvu u Srbiji, muškarca (59) iz Kikinde. Premijerka Srbije Ana Brnabić na konferenciji za novinare otkrila je da je smrt nastupila na Kliničkom centru Vojvodine, a da je nije prouzrokovao samo kovid19, već združne bolesti od kojih je muškarac bolovao.

“Dobio je koronavirus od čoveka čiji je sin bio u Milanu. Čoveka koji se i sam u ovom trenutku bori za život”, rekla je Brnabić.

Istakla je da se još osam građana bori za život i da su priključeni na respiratore. Ocenila je da je ovo najveća i najgrublja opomena do sada koja pokazuje koliko je teška borba sa kojom se suočavamo.

“Na svima nama ovde, bez obzira da li je neko predsednik Vlade, predsednik Republike, ministar zdravlja ili samo jedan građanin, svi mi imamo istu obavezu, a to je da se pridržavamo onoga što nam kažu stručnjaci. da strogo poštujemo mere samoizolacije. To je jedina šansa da ovi ljudi ovde (zdravstveni radnici) imaju makar mogućnost da se izbore i da zajedno pobedimo ovaj virus”, poručila je. 

“Mi ćemo se boriti do poslednjeg trenutka za život svakog čoveka, učinićemo sve što možemo da žrtava imamo što manje i bićemo restriktivni u merama koliko god je to potrebno”, kaže premijerka Srbije.

Brnabićka je podsjetila na slučaj Španije gdje je u trenutku proglašenja izuzetnih mjera nije bilo smrtnih slučajeva od COVID-19, a sada ima preko 1000 smrtnih slučajeva.

Premijerka je pozvala privrednike da iskažu solidarnost prema radnicima. Apelovala je na grđanstvo da spriječe situaciju da i u Srbiji bude na stotine mrtvih dnevno kao u Italiji, a samo zbog nediscipline.

Također je rekla da ne prijeti nikome, ali da će vlada sprovesti restriktivne mjere kako do toga ne bi došlo.

Premijerka Srbije najavila je dodatno pooštrene mjere Vlade Srbije. Od nedjelje u 20:00h se u Srbiji zatvaraju svi tržni centri, kafići, restorani i obustavlja se sav javni gradski i međugradski saobraćaj.

TEKST: Preokret FOTO: Printscreen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top