ŠEIK IMRAM HUSEIN, NAJVEĆI ISLAMSKI TEOLOG: “Balkanski muslimani, podržite pravoslavnu braću protiv iskvarenosti crnogorske vlade”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jedan od najuglednijih islamskih teologa i filozofa, Šeik Imram Husein, pozvao je sve balkanske muslimane da podrže pravoslavne vernike u Crnoj Gori.

U poruci muslimanima u regionu, on je istakao:

“Svima vama na Balkanu, vaša dužnost, odgovornost i obaveza u BiH, Albaniji, Severnoj makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, …ako ste musliman: da stanete rame uz rame sa vašom braćom pravoslavnim hrišćanima, podržavajući ih složno i solidarno protiv iskvarenosti crnogorske vlade, koja vodi rat protiv pravoslavne crkve.“

U svom obraćanju, Husein je povukao jasnu granicu između hrišćana sa Zapada i pravoslavaca, prenosi In4s.

 „Ovi hrišćani  (pravoslavci) nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona i Londona i Pariza…„, ukazujući na skoriji imperijalistički odnos tzv. zapadnog hrišćanstva prema Venecueli i Boliviji, ali i pretnje koje su se, upravo zbog njihovog delovanja, nadvile i nad Rusijom, Kinom, Korejom i Iranom“.

Šeik Imram je zaključio: „Molimo se da ove reči stignu do vas… da sledite Božija uputstva iz Kurana i da prihvatite ovu priliku da stanete uz vašu hrišćansku braću, rame uz rame, kako bi se oduprli nečasnom nasilju crnogorske vlade“.

Izvor: In4s.me Foto: Printscreen

Share.

Leave A Reply