ANDREJ PLENKOVIĆ BESAN: Milanović je zlostavljač i nasilnik koji ne radi ništa!

Premijer Hrvatske Andrej Plenković nazvao je predsednika države Zorana Milanovića zlostavljačem koji ne radi ništa, čime je nastavio njihov višenedeljni verbalni sukob putem medija.

“Milanović je zlostavljač i nasilnik koji ne radi ništa, koji je svojim ponašanjem minirao borbu protiv koronavirusa”, rekao je Plenković novinarima.

Reagujući na najnovije kritike hrvatskog predsednika na račun ministara iz njegove Vlade, Plenković je rekao da neće dopustiti “nekontrolisane izlive uvreda na različite adrese” koje upućuje Milanović, iako je, kako je dodao, svestan da mu reagovanje na njih politički šteti.

“Ne možemo se ponašati kao u razredu u školi kada dođe nekakav nasilnik koji gnjavi svakoga pa se kaže ma pustite ga, nešto s njim nije u redu”, rekao je premijer i čelnik vladajuće HDZ.

Istoričar Miroslav Akmandža napisao je knjigu zasnovanu na kaptolskim dokumentima, dosjeima Udbe i zapisima iz privatnog dnevnika kardinala Franja Kuharića!

Posted by Preokret on Thursday, October 22, 2020

Poslednja u nizu predsednikovih kritičkih izjava upućena je ministarki kulture Nini Obuljen Koržinek koja je na HRT rekla da je Milanović kao premijer 2016. godine Plenkovića nazvao “sinom vojne lekarke”, čime je, kako je navela, pokrenuo “strašan govor mržnje protiv njega koji se vuče i danas”.

Milanović je potom na Fejsbuku napisao da ona “samoubilački ispunjava prohteve svog sredovečnog gospodara i zlostavljača”.

Predsednik Vlade i države poslednjih dana su razmenili niz verbalnih uvreda.

Milanović je Plenkovića nazvao “50-godišnjim narikačem” i “herojskim zecom”, a Plenković njega “piromanom koji se prerušio u vatrogasca” i “54-godišnjim šmrkavcem”.

Nakon što je Milanović rekao da premijer izjavom da je “šmrkavac” aludira da je narkoman, Plenković mu je danas odgovorio da je mislio na “balavca koji grubo i bezobrazno komentariše mnogo ljudi”.

Na komentar da su HDZ i desnica svojevremeno žestoko napadali Milanovića dok je bio premijer i nazivali ga “srbočetnikom”, a njegovu Socijaldemokratsku partiju Hrvatske “crvenom bandom”, Plenković je odgovorio da on to nikad nije rekao i upitao novinara da li je našao neku njegovu izjavu ili nastup “koji bi mogao biti huškački ili diskriminišući ili takav da ostavi dojam da izaziva mržnju”.

Plenković je ocenio da je dobro što HDZ ima koaliciju s političkim predstavnicima srpske manjine i podsetio da je njegov prethodnik Ivo Sanader takođe imao potpredsednika Vlade iz Samostalne demokratske srpske stranke.

Tada, kako je naveo, niko nije pucao pred Banskim dvorima, čime se osvrnuo na nedavni oružani napad ispred zgrade Vlade koji smatra terorizmom.

Plenković je rekao da se tada nije svakodnevno pričalo o takozvanoj “hrvatsko-srpskoj trgovačkoj koaliciji” i ponovio tezu da to radikalizuje društvo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nekoliko važnih i dobrih informacija za Hrvatsku!

Posted by Preokret on Thursday, October 22, 2020

Izvor: N1
Foto: Printscreen YouTube / Media Servis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top