HAOS U CENTRU BEOGRADA: Ekstremni desničari najavili NARODNE PATROLE protiv migranata, na skupu Srđan Nogo i raščinjeni monah Antonije

Park Luke Ćelovića ispred Ekonomskog fakulteta ovog popodneva je pod opsadom pripadnika Žandarmerije pošto su pojedine ekstremističke grupe najavile svoj dolazak jer se protive boravku velikog broja migranata koji svakodnevno obitavaju u ovom delu prestonice.

Kako javlja reporter “Blica”, sa jedne strane se već okupilo nekoliko desetina pripadnika ekstremista, dok su sa druge viđeni pojedini članovi “Ne davimo Beograd”, ali i levičarske grupe koje su došle da pruže podršku migrantima.

Policija je, međutim, razdvojila ove grupe, ali i ne dozvoljava masovniji ulazak u sam park. Ipak, nije izostao verbalni rat pa se sa jedne strane mogu čuti povici “Dole fašizam i kapitalizam”, a sa druge “Srbija Srbima – Ratko Mladić”.

Desničari su sa sobom dovezli i ozvučenje i razglas preko koga puštaju muziku. Pored uniformisanih pripadnika organa bezbednosti, u parku i okolini ima i policajaca u civilu.

Među okupljenima je i bivši član “Dveri” Srđan Nogo, kao i raščinjeni monah Antonije Davidović koji je poznat po skandalima, između ostalog i zbog nasrtaja automobilom na policajce pre nekoliko godina, zbog čega je i hapšen.

Deo stanara oklnih zgrada ušli su u verbalnu raspravu sa levičarima. Oni pravdaju skup desničara, jer kako kažu, ne mogu više da trpe migrante.

“Nećemo dozvoliti da bilo ko napada ljude po Beogradu, od danas će hiljade narodnih patrola braniti ljude i čistiti dvorišta”, poručio je Damjan Knežević iz “Nardone patrole”.

On je poručio da neće dozvoliti uvođenje novih restriktvnih mera protiv korona virusa i da “će ih biti 500.000 na ulicama, ukoliko vlast bude ponovo zatvarala”.

Pripadnici Radikalne levice, su nešto pre 18 sati napustili skup u parku kod Ekonomskog fakulteta uz pratnju policije.

Podsetimo, poziv na današnje okupljanje od 17 časova stigao je od ultradesničarske organizacije “Narodna patrola” sa ciljem da, kako su istakli, “očiste park od migranata.

Ono što je međutim već na prvi pogled primetno – večeras u ovom delu Beograda jedino nema – migranata! Oni su jedino viđeni po obližnjim lokalima gde su se očigledno sklonili…

Izvor: Blic, Foto: YouTube

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top